KLIMATSKA KRIZA I GLOBALNI ZELENI NEW DEAL - Naruči svoju knjigu

KLIMATSKA KRIZA I GLOBALNI ZELENI NEW DEAL

Politička ekonomija spašavanja planeta
Autor: Chomsky, Noam; Pollin, Robert; Polychroniou, C.J.
Područje: Održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2023
Broj stranica: 176
Uvez: Meki

19,90 

Nova knjiga Chomskog i Pollina sadrži veliku ideju: stabilizaciju klimatskih prilika bez urušavanja društvenog života, uz bolje poslove, poboljšanje životnog standarda i reduciranje siromaštva u svijetu.

Opis

O knjizi:

Katastrofalne posljedice koje će se pojaviti ne obuzdaju li se klimatske promjene podrobno se opisuju u analizama u ovoj knjizi koje su pripremila dvojica autora – Noam Chomsky, već više od pola stoljeća vodeći javni intelektualac na svijetu i Robert Pollin, poznat diljem svijeta kao progresivni ekonomist koji već više od desetljeća predvodi borbu u ime egalitarnog zelenog gospodarstva.

Chomsky snažno podupire globalni program Zelenog New Deala koji Pollin ocrtava u ovoj knjizi pokazujući kako je kriterije za takav program lako postići, čak i kad ih se promatra strogo iz perspektive tehničkih i ekonomskih prepreka koje treba prijeći. Izvan kruga takvih tehničkih i ekonomskih izazova, najveća prepreka na putu do uspjeha upravo je prikupljanje potrebne političke volje kako bi se nadvladali silno veliki interesi i sredstva kojima raspolaže globalna gospodarska grana proizvodnje fosilnih goriva.

Iz recenzije:

Ova je knjiga priručnik za preživljavanje naše civilizacije. Želio bih da svaki stanovnik ovog planeta shvati njezinu poruku i suoči se s izazovima koje postavlja. – Daniel Ellsberg, autor knjige The Doomsday Machine

Ova opsegom nevelika knjiga sadrži veliku ideju: stabilizaciju klimatskih prilika bez urušavanja društvenog života, uz bolje poslove, poboljšanje životnog standarda i reduciranje siromaštva svugdje u svijetu. Dvojica eminentnih mislilaca izlažu uvjerljive argumente u prilog realističnom i izvedivom projektu globalnog Zelenog New Deala. – Jayati Ghosh, profesor ekonomije na Sveučilištu Jawaharlal Nehru u New Delhiju

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

, ,

Karakter

Uvez