KOMENTAR OBITELJSKOG ZAKONA I. knjiga - Naruči svoju knjigu

KOMENTAR OBITELJSKOG ZAKONA I. knjiga

sa sudskom praksom, literaturom i stvarnim kazalom
Autor: Rešetar, Branka
Područje: Pravo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2022
Broj stranica: 1284
Uvez: Tvrdi

111,49 

Temeljna načela, brak, pravni odnosi roditelja i djece, mjere za zaštitu prava i dobrobiti djece, psvojenje, skrbništvo, uzdržavanje, obvezno savjetovanje i obiteljska medijacija.

SKU: 13659 Kategorija: Oznaka:

Opis

O knjizi:

Knjiga obrađuje prvi dio Obiteljskog zakona koji obuhvaća temeljna načela, brak, pravne odnose roditelja i djece, mjere za zaštitu prava i dobrobiti djece, posvojenje, skrbništvo, uzdržavanje, obvezno savjetovanje i obiteljsku medijaciju. Uz opće napomene i opsežne komentare članaka knjiga sadržava i sudsku praksu, literaturu i stvarno kazalo.

Iz recenzije:

“Knjiga predstavlja prvi sustavni komentar pravnog uređenja obiteljskih odnosa u RH, od njezina osamostaljenja do danas. Sa zadovoljstvom se ističe da je hrvatska obiteljskopravna znanost, konačno, nakon druge polovice dvadesetog stoljeća i pojave čuvenog djela prof. Ane Prokop (Komentar Osnovnom zakonu o braku), u rukopisu B. Rešetar dobila značajno znanstveno djelo koje na najbolji mogući način upotpunjava prazninu koja je u hrvatskoj pravnoj znanosti postojala još od donošenja Obiteljskog zakona (1998.), ali i dulje, od Zakona o braku i porodičnim odnosima (1978.).” – doc. dr. sc. Krunislav Olujić

Dodatne informacije

Autor

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

Karakter

ISBN