LOŠE VODSTVO - Naruči svoju knjigu

LOŠE VODSTVO

Što je to, kako nastaje i zašto je važno
Autor: Kellerman, Barbara
Područje: Menadžment
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2006
Broj stranica: 303
Uvez: Tvrdi

35,17  (264,99 kn)

Provokativno napuštajući uvriježeni način razmišljanja – primjerice, pod riječju ”vođa” obično se podrazumijeva ”dobar vođa”, a uloga sljedbenika drastično je podcijenjena – autorica zaključuje kako loše vodstvo nije nikakav poremećaj već široko rasprostranjeni i podmukli dio svakodnevice koji valja pomno istražiti, što bolje razumjeti i onda mu se suprotstaviti.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 64 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Kellermanova loše vodstvo svrstava u dvije temeljne kategorije – neučinkovito vodstvo i neetično vodstvo. Unutar tih dviju kategorija izdvaja sedam najčešćih tipova lošeg vodstva: nesposobno, kruto, neumjereno, bezobzirno, korumpirano, izolacionističko i zločinačko. Primjerima iz stvarnog života (pretežito je riječ o našim suvremenicima iz poslovnog i političkog života) autorica nam pomaže razumjeti kako su i zašto pojedini vođe u tvrtkama, neprofitnim udrugama, politici i sportu postali loši te na koji su im način u tome pomogli njihovi sljedbenici. Da citiramo dr. Sydney Harman, predsjednika kompanije Harman International Industries i istaknutog autora: “Želite li upoznati svijetlu stranu vodstva, proučavajte tamnu. Želite li poboljšati izglede svjetlije strane, pročitajte ovu knjigu”.

Iz recenzija: 

Barbara Kellerman oštroumno secira sedam smrtnih grijeha vođa koji svojim načinom vladanja nanose mnogo više zla nego što čine dobra. Zatim upućuje upečatljiv i uvjerljiv poziv sljedbenicima da se odbiju pokoravati lošem vodstvu. Knjiga je više nego dobrodošao korektiv romantičarskom poimanju lidera kao heroja, a bit će korisna i dobrim vođama da bolje obavljaju svoj posao. Knjiga je napisana vrlo preciznim jezikom i s jasnom svrhom: pokazati čitateljima kako vodstvo, čak i onda kada su vođe dobronamjerni ljudi, može zastraniti i događaji krenuti po zlu. Kellermanova naglašava da previše nas – izloženih pravoj poplavi optimizma, pogotovo iz knjiga o vodstvu – pogrešno smatra da voditi znači dobro voditi, da su dakle vodstvo i dobro vodstvo istoznačnice. Naprotiv, tvrdi autorica, vodstvo češće pođe po zlu nego po dobru. Po načelu obrnute piramide, od benignog prema malignom, ona kategorizira sedam smrtnih grijeha vodstva. Koristi se povijesnim ličnostima (Hitler), no češće našim suvremenicima (Bill Clinton, Rudolf Giuliani, Saddam Husain, Radovan Karadžić), kako bi ilustrirala svaku od sedam kategorija lošeg vodstva.

Knjiga vas naprosto prisiljava da upoznate tamnu stranu vodstva, a to je prema autorici pravi put da se obuzda loše vodstvo, da svi postanemo bolji vođe i bolji sljedbenici. Ona govori o vodstvu per se i doživljavanju vodstva koristeći se pritom jedinstvenom perspektivom. Promatra i analizira vođe te procjenjuje koliko su dorasli toj ulozi, uzimajući u obzir njihove dobre strane, njihove slabosti, ali ne nužno i njihove namjere. U žarištu njezina zanimanja uvijek je aktualni proces vođenja. Analizirajući sljedbenike ističe njihovu predugo zanemarivanu ulogu u svakom vodstvu i njihov bitan utjecaj na vođe… Kada bi nas knjiga Barbare Kellerman samo podsjetila na to kako često naši takozvani vođe zastrane, već bi to bila dragocjena poduka. No autorica nam ovom knjigom daje mnogo više. U njoj prikazuje bitne razlike između dobrog i lošeg vodstva i podastire upute o tome što činiti kako bi vodstvo koje ćemo slijediti bilo ono dobro. – Mickey Edwards, bivši kongresmen i profesor na Sveučilištu Princeton

Iz sadržaja:

LOŠA STRANA / Isticanje loše strane / Zašto je netko loš? / Što znači biti loš? / POGREŠNI NAČINI VOĐENJA / Nesposobno vodstvo / Kruto vodstvo / Neumjereno vodstvo / Bezobzirno vodstvo / Korumpirano vodstvo / Izolacionističko vodstvo / Zločinačko vodstvo / OD LOŠEGA PREMA BOLJEM / Kolika je cijena, a kakva je korist? /

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Tvrdi

Autor

Kellerman, Barbara

Broj stranica

ISBN

Izdavač