MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU - Naruči svoju knjigu

MARKETING U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU

Autor: Kotler, Philip
Područje: Marketing
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 940
Uvez: Tvrdi

80,83 

Knjiga koja jasno objašnjava marketinške koncepcije te pokazuje kako se one primjenjuju na situacije u stvarnom životu. Udžbenik ima međunarodni fokus, a budući da su zaposlenici koji kontaktiraju s klijentima iz cijeloga svijeta dio marketinga ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma, marketing je svačiji posao.

SKU: 916 Kategorija:

Opis

O knjizi: 

Knjiga  koja jasno objašnjava marketinške koncepcije te pokazuje kako se one primjenjuju na situacije u stvarnom životu.
Udžbenik ima međunarodni fokus, što je osobito važno u doba sve veće globalizacije. Po­slovna su tržišta postala međunarodna – domaće tvrtke šire se u inozemstvo, a strane tvrtke žele ući na američko tržište – stoga je neophodno da današnji čitatelji budu izloženi poslov­nim i kulturnim primjerima iz drugih dijelova svijeta. Umjesto jednog poglavlja posvećenog međunarodnom marketingu, autori su uključili takve primjere u sve dijelove knjige. Ovu smo knjigu pisali misleći na Vas – ona objašnjava svrhu i zadaću uloge svake osobe u marketingu. Budući da su zaposlenici koji kontaktiraju s klijentima dio našeg proizvoda marketingu ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma, marketing je svačiji posao. Marketing u ugostiteljstvu, hotelijerstvu  i turizmu daje inovativan i praktičan uvod u marketing. Opširno korištenje primjera i ilustracija te sam stil čine knjigu jasnim i jednostavnim štivom.

Kotler, Bowen, Makens

Iz sadržaja:

DIO RAZUMIJEVANJE MARKETINŠKOG PROCESA U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJERSTVU I TURIZMU/ 1. Uvod: Marketing u ugostiteljstvu, hotelijerstvu i turizmu/ 2. Odlike usluga u marketingu ugostiteljstva, hotelijerstva i turizma/ 3. Uloga marketinga u strateškom planiranju
II. DIO RAZVOJ MARKETINŠKIH PRILIKA I STRATEGIJA U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJRSTVU I TURIZMU / 4. Marketinško okruženje/ 5. Marketinški informacijski sustavi i marketinško istraživanje/ 6. Tržišta krajnje potrošnje i ponašanje potrošača pri kupnji/ 7. Ponašanje organizacijskog kupca na grupnim tržištima/ 8. Segmentacija tržišta, odabir ciljnog tržišta i pozicioniranje na tržištu/ III. DIO RAZVOJ MARKETINŠKOG SPLETA U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJRSTVU I TURIZMU/ 9. Izrada i upravljanje proizvodima/ 10. Unutarnji marketing/ 11. Izgradnja odanosti klijenata putem kvalitete/ 12. Određivanje cijena proizvoda: razmatranja, pristupi i strategija određivanja cijena/ 13. Distribucijski kanali/ 14. Promoviranje proizvoda: komunikacija i politika promidžbe i oglašavanja/ 15. Promoviranje proizvoda: odnosi s javnošću i unapređenje prodaje/ 16. Profesionalna prodaja/ IV. DIO UPRAVLJANJE MARKETINGOM U UGOSTITELJSTVU, HOTELIJRSTVU I TURIZMU/ 17. Elektronički marketing: internetski marketing, marketing temeljen na bazi podataka i izravni marketing/ 18. Destinacijski marketing/ 19. Marketinški plan za sljedeću godinu

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Mate

Karakter

udžbenik

Autor

Kotler, Philip

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN