MEĐUNARODNA EKONOMIJA, 7. dopunjeno i izmijenjeno izdanje - Naruči svoju knjigu

MEĐUNARODNA EKONOMIJA, 7. dopunjeno i izmijenjeno izdanje

Autor: Babić, Ante; Babić, Mate
Područje: Novi društveni i ekonomski procesi
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 548
Uvez: Meki

33,18  (249,99 kn)

Međunarodna ekonomija pisana je s namjerom da omogući studentima razumijevanje suvremenih globalizacijskih procesa kako bi se lakše uključili u svijet ekonomije i međunarodnog poslovanja!

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 777 Kategorija:

Opis

Iz sadržaja:
DIO TEORIJA VANJSKE TRGOVINE/ Uvod u međunarodnu ekonomiju/ Razmjena i specijalizacija/ Unutarnja i vanjska trgovina/ Sadržaj teorije međunarodne ekonomske razmjene/ Mikroekonomski model vanjske trgovine (…)/ TEORIJA VANJSKOTRGOVAČKE POLITIKE/ Teorija carinske zaštite/ Argumenti ograničenja slobode međunarodne ekonomske razmjene/ Analiza utjecaja carine na domaću proizvodnju i potrošnju/ Nominalna, efektivna i ukupna carinska zaštita (…)/ DIO MEĐUNARODNE FINANCIJE/ Bilanca plaćanja/ Utjecaj vanjske trgovine na domaći proizvod/ Međunarodna kretanja kapitala/ Devizni tečaj i devizno tržište/ Uravnoteženje bilance plaćanja/ Međunarodni monetarni sustav/ Europski monetarni sustav/ Zaduženost zemalja u razvoju

O knjizi:
Struktura udžbenika je promijenjena. Sad se sastoji od tri djela. Promjene su najveće u trećem djelu – međunarodne financije. Nema niti jednog poglavlja u tom dijelu koje nije prerađeno. Podaci u tom djelu su ažurirani onoliko koliko su to dopuštali najnoviji dostupni izvori. Posebno se to odnosi na podatke o međunarodnim financijskim tokovima, bilanci plaćanja Hrvatske, zaduženosti Hrvatske itd.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

udžbenik

Uvez

Meki

Autor

Babić, Mate, Babić, Ante

Broj stranica

ISBN

Izdavač