MJERENJE I EVALUACIJA U ODNOSIMA S JAVNOŠĆU - Naruči svoju knjigu

MJERENJE I EVALUACIJA U ODNOSIMA S JAVNOŠĆU

Autor: Betteke van Ruler; Tkalac Verčič, Ana; Verčić, Dejan
Područje: Komunikacija, odnosi s javnošću, mediji
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 377
Uvez: Meki

13,27 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

Opis

Iz sadržaja:

OSNOVE ISTRAŽIVANJA OSNOSA S JAVNOŠĆU: Metodologija odnosa s javnošću: Čemu se treuditi (ako ona postoji)?/ Narav znanstvenih nastojanja u odnosima s javnošću/ Empirijska istraživanja u suvremenim društvenim znanostima koja su važna za odnose s javnošću; U susret mrežnome pristupu/ Konceptualiziranje kvantitativnog istraživanja u odnosima s javnošću/ Uporaba kvalitativnog istraživanja za razvoj „misaonoga srca” u organizacijama

METODE, SLUČAJEVI I POSEBNE TEME ODNOSA S JAVNOŠĆU: Sustav mjerenja poslovnih rezultata za korporativne komunikacije: Okvir za upravljanje i evaluaciju komunikacijskih strategija/ Odnosi s javnošću ono su što odnosi s javnošću čine: Zaključcidugoročnoga projekta o modeliranju i evaluaciji profesionalnih odnosa s javnošću/ Evaluacija vladinih kampanja u Nizozemskoj/ Uloga istraživanja u oblikovanju i mjerenju komunikacije: Londonska kandidatura za domaćina Olimpijskih igara 2012. godina./ Veze između organizacije i dinika, odgovornosti za krizu i strategije odgovora na krizu/ Studija slučajeva kao evaluacijsko pomagalo za odnose s javnošću/ Istraživanje i evaluacija odnosa s javnošću u Africi/ Prilagodba ljestvica mjerenja zadovoljstva komunikacijom i veza zemlji Trećeg svijeta/ Primjena razmišljanja o dionicima na odnose s javnošću: Cjelovit pristup utvrđivanju bitnih veza/ Predstavljanje Instituta za odnose s javnošću: Posvećenost znanosti u pozadini umjetnosti/ Predstavljanje inicijative Ovlaštenog Instituta za odnose s javnošću: Od razgovora o evaluaciji do njezina uključivanja u bolje upravljanje praksom

O knjizi:

Knjiga razmatra alate i mogućnosti mjerenja uspješnosti u odnosima s javnošću. Temeljem brojnih primjera iz prakse prikazuje raznolike „metre” i načine mjerenja koji se primjenjuju. Knjiga promiče ideju relevantnog, vremenski pogođenog i dobro osmišljenog istraživanja u struci. Sigurno će promijeniti načine kako se provode istraživanja u odnosima s javnošću, i nužno je štivo za praktičare, znanstvenike i istraživače u području odnosa s javnošću.
Ključno pitanje za svakog istraživača odnosa s javnošću je kako odnosi s javnošću djeluju u organizaciji, što rade, što čine organizaciji i za nju, njezine publike ili u javnoj areni. Odgovor na ova pitanja mijenja se sukladno metodama koje istraživač koristi. Kako bi osvijetlila sve ove okolnosti te doprinijela uspostavljanju čvrstih istraživačkih temelja, knjiga Mjerenje i evaluacija u odnosima s javnošću, ide iza onog poznatog „kako da” istraživačkih metoda odnosa s javnošću prema promišljanju o samim istraživanjima. Poglavlja knjige istražuju temu mjerenja u odnosima s javnošću s teoretskog gledišta uzimajući u obzir epistemologiju i konceptualizaciju, te razmatraju pitanja definicija i alata mjerenja.
Primjeri aktualnih istraživačkih projekata pokazuju raznolike „metre” i načine mjerenja koji se primjenjuju. Odgovarajući na temeljnu istinu da povećanje znanja zahtijeva studij ukorijenjen u programe temeljnih istraživanja; ova knjiga čini glavni korak naprijed ka promicanju relevantnog, vremenski pogođenog i dobro promišljenog istraživanja.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Broj stranica

Uvez

Meki

Autor

, ,

ISBN

Izdavač