MOBING - Naruči svoju knjigu

MOBING

Psihičko maltretiranje na radnome mjestu
Autor: Kostelić-Martić, Andreja
Područje: Ljudski potencijali
Karakter: priručnik
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 132
Uvez: Meki

9,16  (69,02 kn)

Rezultat dugogodišnjeg kliničkog iskustva u radu sa žrtvama zlostavljanja na poslu. Daje se opis najvažnijih aspekata mobinga, njegove posljedice, način sprječavanja, liječenje te zakonska regulativa.

Opis

O knjizi:

Psihičko zlostavljanje na poslu pojava je stara koliko i organizirani rad. Tek posljednjih dvadesetak godina znanstvenici počinju proučavati psihičko zlostavljanje na poslu. Autorica ove knjige psihologinja je zaposlena na milanskoj Klinici za rad i knjiga je plod njezina dugogodišnjeg kliničkog iskustva u radu sa žrtvama mobinga.

U knjizi su opisani najvažniji aspekti mobinga (karakteristike zlostavljača, žrtve, tvrtke u kojima je mobing moguć), posljedice mobinga i načini sprječavanja pojave mobinga, liječenje žrtava mobinga te pregled zakonske regulative u europskim državama.

Knjiga je namijenjena svim zaposlenima, poslodavcima, rukovoditeljima, i svima odgovornim za upravljanje ljudskim potencijalima. Vrijedne podatke u knjizi će pronaći i profesionalci poput psihologa, psihijatara, liječnika i socijalnih radnika.

Iz sadržaja:

Glavni aspekti mobinga

Posljedice mobinga

Vrste intervencija za žrtve mobinga

Prevencija

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Karakter

Uvez

Autor

Povezane knjige - Naša preporuka