NADZORNI ODBOR I KORPORATIVNO UPRAVLJANJE - Naruči svoju knjigu

NADZORNI ODBOR I KORPORATIVNO UPRAVLJANJE

Autor: Tipurić, Darko
Područje: Menadžment
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2006
Broj stranica: 365
Uvez: Tvrdi

387,00 Kn

Glavna područja korporativnog upravljanja vezuju se za pitanja moći, ovlasti i odgovornosti u obavljanju temeljne djelatnosti poduzeća; ono treba dati odgovore na pitanje tko nadzire korporaciju i zašto, kako se korporacijom upravlja te u čijem interesu.

SKU: 51 Kategorija:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

Knjiga je nastala kao rezultat istraživanja u okviru znanstvenog projekta “Konkurentska sposobnost i strategije hrvatskih poduzeća” Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Kao relativno novo znanstveno i stručno područje, korporativno upravljanje sve više postaje predmet izučavanja na relevantnim svjetskim akademskim institucijama. Glavna područja korporativnog upravljanja vezuju se na pitanja moći, ovlasti i odgovornosti u obavljanju temeljne djelatnosti poduzeća; ono treba dati odgovore na pitanje tko nadzire korporaciju i zašto, kako se korporacijom upravlja i u čijem interesu. Predmet ove knjige je istraživanje uloge nadzornih odbora u hrvatskom sustavu i praksi korporativnog upravljanja.

Iz sadržaja:

PODUZEĆE, MODERNA KORPORACIJA I UPRAVLJAČKE STRUKTURE / KORPORATIVNO UPRAVLJANJE / TEORIJSKI OKVIRI KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA / ULOGA NADZORNOG ODBORA U KORPORATIVNOM UPRAVLJANJU / VELIČINA I STRUKTURA NADZORNIH ODBORA / OBILJEŽJA I POŽELJNE OSOBINE ČLANOVA NADZORNIH ODBORA / ORGANIZACIJA RADA NADZORNOG ODBORA / NADZORNI ODBOR I STRATEŠKO UPRAVLJANJE PODUZEĆEM / OSNAŽIVANJE ULOGE NADZORNOG ODBORA U HRVATSKIM PODUZEĆIMA /

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Sinergija

Karakter

stručna

Autor

Tipurić, Darko

Broj stranica

Uvez

Tvrdi

ISBN