NAJBOLJI PREZENTER - Naruči svoju knjigu

NAJBOLJI PREZENTER

Tehnika, stil i strategija najpoznatijeg američkog trenera govorništva
Autor: Weissman, Jerry
Područje: Komunikacija, odnosi s javnošću, mediji
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 259
Uvez: Meki

27,87 

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

Opis

Kratak sadržaj:
 Dobar i loš način za podučavanje prezentacije/ Kako način govora i predavanja može povećati vrijednost IPO-a / Djela govore više od riječi/ Glavni zadatak: svidjeti se publici / Leptirići u vašem trbuhu/ Kako pripremiti sadržaj/ Možete biti najbolji prezenter – ne traži se karizma/ Mentalna metoda prezentacije: neka leptirići lete u formaciji/ Služite se govorom tijela/ Kontrolirajte kadencu (ritam govora)/ Majstori igre/ Što svaki govornik može naučiti od Baracka Obame/ Grafička sinkronizacija/ Grafički prikazi i kazivanje/ Piramida Power prezentacije/Koda-kraj bez kraja

O knjizi:
Jerry Weissman, edukator u području korporacijskih izlaganja, dvadeset godina je proveo podučavajući izvršni kadar o vođenju uspešnih i profitabilnih promotivnih turneja prve javne ponude dionica. Njegovi klijenti pripisuju rast cijna dionica i višu vrijednost prve javne ponude dionica upravo njegovim edukativnim metodama. Weissmanove tehnike su se pokazale efikasnim za desetine vodećih svijetskih lidera uključujući i Tima Koogla, osnivača i predsjednika uprave kompanije Yahoo!, Scotta Cooka, osnivača firme Intuit te Reeda Hastinsa, osnivača i predsjednika uprave kompanije Netflix.
Sada vam Najbolji prezenter donosi istu onu efikasnu tehniku, stil i strategiju koje su izvršnom kadru u više od 1000 kompanija pomogle u povećanju financija i prodaji, predlaganju partnerstva i dobivanju odobrenja projekata. Zajedno sa studijama slučaja poznatih powerprezentera, Martina Luthera Kinga, Johna F. Kennedyja, Ronalda Reagana i Baracka Obame, ova vas knjiga uči kako da održite pobjednički govor ili prezentaciju koji će zadržati pažnju publike od početka do kraja.
Pratit ćete program koji u sedam koraka pokazuje kako sadržaj govora oblikuje uvjerljivu priču. Naučićt ćete kako da svladate tremu prije javnog nastupa, a izlaganje će učiniti snažnim i uverljivim i ujedno prirodnim. Naučt ićete kako da komunicirate i mimikom i gestom da izazovete empatiju publike, kao i kako da  grafički dizajn i animaciju integrirate u izlaganje.
„Jerry Weissman jedan je od vodećih svetskih stručnjaka za pitanja nadilaženja treme, a njegova se tajna temelji na nečemu sasvim prirodnom – ugođaju koju osjećamo kada vodimo razgovor s drugom osobom.”
Chip Heath, koautor knjige Made to stick: Why Some Ideas Survive and Others Die

„Jerry-jevi treninzi su u naše IPO prezentacije uveli mnogo jasnoće. Ovu knjigu bi trebalo pročitati ne samo direktori koji se bave IPO-om već i svi oni koji vode važne prezentacije.”
Reed Hastings, osnivač i CEO, Netflix

„Jerry je jedinstven trener. Ako trebate  održati važnu prezentaciju, kupite ovu knjigu. Odmah. Ne riskirate mnogo – samo svoj dohodak, svoj utjecaj i uspjeh svog projekta.”
Scott Cook, osnivač i Chairman of the Executive Commitee, Intuit

„Vlastitim sam očima vidio kako Jerry stvara milijarde u vrijednosti dionica na burzi, upoznajući CEO-e sa svojim stilom i tehnikom podučavanja. Sada je sve to smjestio u knjigu od 250 stranica. Nije li to super?”
Andy Kessler, autor bestselera Wall Street Meat i Running Money

„Jerry Weissman jednostavnim izrazima objašnjava kako da ustanete, biti zapažen i postati majstor utjecaja na ljude.”
Simon Witts, korporativni potpredsednik, Enterprise and Partner Grupa, Microsoft Corporation

„Jerry ima tajanstvenu sposobnost da vještinu komunikacije pretvori u nauku. Knjiga Najbolji prezenter propisan je putokaz prema samopouzdanju i efikasnosti u komunikaciji.”
Ron Ricci, potpredsednik, Odsek za korporativno pozicioniranje, Cisco Systems

Dodatne informacije

Godina izdanja

Uvez

Meki

Broj stranica

Karakter

udžbenik

Izdavač

Mate

Autor

Weissman, Jerry