ODLUKE USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE O MJERAMA ZA ZAŠTITU PRAVA I DOBROBITI DJETETA - Naruči svoju knjigu

ODLUKE USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE O MJERAMA ZA ZAŠTITU PRAVA I DOBROBITI DJETETA

Autor: Bratković, Marko; Čulo Margaletić, Anica; Hrabar, Dubravka; Korać Graovac, Aleksandra; Majstorović, Irena; Preložnjak, Barbara; Šimović, Ivan
Područje: Pravo
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2024
Broj stranica: 219
Uvez: Meki

25,00 

Tema knjige su obiteljskopravne mjere za zaštitu dobrobiti djeteta koje je preispitivao Ustavni sud, a represivne su po svojoj naravi.

SKU: 13753 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Četvrta knjiga u nizu publikacija o odlukama Europskog suda za ljudska prava odnosno Ustavnog suda Republike Hrvatske u obiteljskopravnim predmetima predstavlja novi istraživački rad autora.

Tema knjige su obiteljskopravne mjere za zaštitu dobrobiti djeteta koje je preispitivao Ustavni sud, a represivne su po svojoj naravi. Autori su analizirali deset reprezentativnih odluka donesenih od 2015. do 2022. godine, a tome je pridodan i rad u kojem se razmatra uloga Vrhovnog i Ustavnog suda u izvanparničnim obiteljskim postupcima.

Knjiga je rezultat projekta Rješidbe Ustavnog suda RH o mjerama za zaštitu prava i dobrobiti djeteta kojeg je financiralo Sveučilište u Zagrebu. Voditeljica projekta bila je prof. dr. sc. Dubravka Hrabar, a knjigu je uredila prof. dr. sc. Aleksandra Korać Graovac.

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

ISBN

Broj stranica

Autor

, , , , , ,

Karakter

Uvez