OSNOVE UPRAVLJANJA RIZICIMA U FINANCIJSKIM INSTITUCIJAMA - Naruči svoju knjigu

OSNOVE UPRAVLJANJA RIZICIMA U FINANCIJSKIM INSTITUCIJAMA

Autor: Sajter, Domagoj
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 217
Uvez: Tvrdi
ISBN: 978-953-253-144-2

300,00 Kn

Daje se uvod u znanost i vještine upravljanja financijskim institucijama. Opisuju se specifičnosti menadžmenta financijskih institucija, rizika, kako se izračunavaju, koje su najčešće vrste rizika, kako se mjere te kako se njima upravlja.

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

Autor je nastojao uobličiti tekst tako da na jednostavan, pristupačan, razumljiv i privlačan način popularizira znanstvenu komponenetu sadržaja kako bi se čitatelj zaintrigirao za materiju koja bi se inače mogla doimati kao suhoparna ili zamorna. Premda bi studenti trebali već imati podlogu i predznanja iz određenih područja (osobito iz statistike, koja je ključna za upravljanje rizicima), gradivo je katkada izloženo na elementarnoj razini radi kritičkoga pristupa.

Osnovna ciljna skupina ovoga djela su studenti. Cilj im je pružiti na jednom mjestu osnovnu literaturu koja je potrebna za pripremu ispita iz kolegija Menadžment financijskih institucija (obvezni kolegij diplomskog studija Financijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Osijeku) jer je postojeća literatura rascjepkana i podijeljena u više izvora koji su većinom na engleskom jeziku. No, ambicije su nešto šire: želja je također obuhvatiti i publiku izvan domene sveučilišta, odnosno sve one koji se dodatno zanimaju za upravljanje rizicima iz bilo kojih razloga i dati im dobru podlogu za daljnji razvoj u tom području.

Iz sadržaja:

  1. Predgovor
  2. Uvod
  3. Osnovni pojmovi
  4. Upravljanje rizicima
  5. Regulatorni okvir
  6. Mjere kreditnog rizika
  7. Mjere tržišnog rizika
  8. Literatura
  9. Kazalo imena i pojmova

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

Nema na zalihi

POSLOVNA MATEMATIKA