PSIHOLOGIJA NOVCA - Naruči svoju knjigu

PSIHOLOGIJA NOVCA

Bezvremenske lekcije o bogatstvu, pohlepi i sreći
Autor: Housel, Morgan
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2022
Broj stranica: 257
Uvez: Meki

40,00  (301,38 kn)

Psihologija novca je knjiga u kojoj nagrađivani autor donosi 19 kratkih priča koje istražuju neobične načine na koje ljudi promišljaju o novcu i uči nas kako bolje razumjeti jednu od najvažnijih stvari u našem životu. Na jednostavan i izvrstan način autor je predočio bezvremenske priče o novcu kojih bi svatko trebao biti svjestan.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 13613 Kategorija: Oznaka:

Opis

O knjizi:

Čitajući knjigu danas, sutra ili za 10 godina dojam je isti jer priče koje je Morgan ispričao temelje se na ljudskoj psihologiji, odnosno našim slabostima prilikom upravljanja novcem. Tijekom čitanja knjige mnogi će moći pronaći sebe u jednoj od priča, ako ne i više njih, iz koje možemo vidjeti svoje slabosti i probati neke stvari drugi put napraviti na možda drugačiji način.

Ovdje dodatno dolazi do izražaja činjenica da u mnogim pričama oko novca posebno mjesto zauzima jedna neopipljiva stvar, a to je sreća. Kad se okrenemo, često vidimo rezultate za koje nam nisu uvijek jasni kriteriji ili rezultate za koje mislimo kako ih je lako ostvariti. No, kroz svoje priče Morgan je izvrsno uklopio element sreće prilikom ostvarivanja željenih rezultata.

Iako knjiga Psihologija novca nije primarno pisana kao vodič za investiranje, ona daje izvrstan okvir i lekcije kojih svatko treba biti svjestan tko se bavi investiranjem. Neki od najuspješnijih investitora to su postali, ne samo zato što su najbolje investirali i imali najviše prinose, nego zato što su znali obuzdati svoje psihološke slabosti prilikom upravljanja novcem.

Morgan Housel je partner u Collaborative fondu. Prije toga bio je kolumnist u The Wall Street Journalu i The Money Foolu. Dvostruki je dobitnik nagrade Best in Business Društva američkih poslovnih urednika i pisaca, nagrade New York Times Sidney i dvostruki finalist za nagradu Gerald Loeb za istaknuto poslovno pisanje.

 

Iz sadržaja:

Predgovor hrvatskom izdanju

Uvod: Najveći show na Zemlji

1.Nitko nije lud

2.Sreća i rizik

3.Nikada dosta

4.Zbunjujući efekt ukamaćivanja

5.Bogaćanje nasuprot zadržavanju bogatstva

6.Pismo, ti pobjeđuješ

7. Sloboda

8.paradoks čovjeka u autu

9.Bogatstvo je ono što ne vidite

10.Štedite novac

11.Razumno -racinalno

12.Iznenađenje

13.Prostor za pogrešku

14.Ti ćeš promijeniti

15.Ništa nije besplatno

16.Vi i ja

17.Zavodljivost pesimizam

18.Kada ćete povjerovati u bilo što

19.A sada, sve zajedno

20.Priznanja

Dodatak: Kratka povijest zašto američki potrošač misli na način na koji misli

Bilješke

Zahvale

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Povezane knjige - Naša preporuka