UPRAVLJANJE OPERACIJAMA I LANCEM OPSKRBE - Naruči svoju knjigu

UPRAVLJANJE OPERACIJAMA I LANCEM OPSKRBE

13. izdanje
Autor: Chase, Richard B.; Jacobs, F. Robert
Područje: Poslovanje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 830
Uvez: Tvrdi

609,00 Kn

Inovativan pristup uslugama i integraciji modernog upravljanja lancem opskrbe kao nedovoljno istraženog područja u ekonomiji. Više od šezdeset fotografija i dvije stotine prikaza dodatno pojašnjavaju sadržaj teksta.

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

U Republici Hrvatskoj se tek odnedavno proučava lanac opskrbe. Literature gotovo da i nema, a potreba za njom je sve veća i veća. U kontaktima s ljudima iz prakse dolazi se do saznanja da je to vrlo neistraženo područje, a problem je što bi ljudi koji se time bave trebali slušati neke ekonomske, računalne, matematičke i prometne kolegije.

Ova vrhunska knjiga obuhvaća sve potrebne elemente iz navedenih područja vrlo ciljano, sustavno, koncizno i jasno. Na mnogim se fakultetima kolegiji Upravljanje operacijama i Upravljanje lancem opskrbe izvode odvojeno, stoga može poslužiti kao literatura za oba kolegija. Teorija se ilustrira na primjerima iz prakse što je vrlo korisno za studente, ali i za ljude koji su u praksi i koji su se odlučili dalje obrazovati.

Knjiga sadrži više od šezdeset fotografija i dvije stotine prikaza kako bi se poboljšala vizualna privlačnost knjige i još više pojasnio sadržaj teksta. Mnoge od fotografija ilustriraju dodatne primjere kompanija koje se u svojem poslovanju služe konceptima operacija i lanaca opskrbe. Na marginama istaknuti su definicije i ključni termini,pregled formulate riješeni problemi kako bi se olakšalo usvajanje cjelokupnog teksta. Primjeri iz prakse služe kao uvod i motivacija na početku svakog poglavlja

U prvom dijelu autori raspravljaju o strategiji te njezinoj održivosti naglašavajući vrijednost dobrih operacija i organiziranih lanaca opskrbe. Drugi je dio posvećen proizvodnji, uslugama kao i procesima u zdravstvu te autori razrađuju teme poput strateškog upravljanja kapacitetom, analizom radnog mjesta i upravljanjem kvalitetom. U trećem dijelu autori ističu važnost lanca opskrbe navodeći razne strategije i potencijalne problematike te se dotiču tema poput logistike, lokacije, distribucije i sl. Četvrti je dio knjige posvećen planiranju ponude i potražnje u raznim odjelima te strategijama za uspješnije planiranje. U petom dijelu su prilozi koji prezentiraju realne problematike iz područja upravljanja proizvodnim operacijama i lancima opskrbe.

Iz sadržaja:

Strategija i održivost

Procesi proizvodnje, usluga i zdravstvene skrbi

Procesi lanca opskrbe

Planiranje ponude i potražnje

Raspored

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

,

Karakter

Uvez

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

TRGOVINSKO POSLOVANJE

u teoriji i praksi

Perkov, Davor; Pavlović, Duško

STRATEŠKO UPRAVLJANJE TROŠKOVIMA

Primjena suvremenih metoda upravljanja troškovima

Potnik Galić, Katarina

8D METODA

Vodič za uspješno rješavanje reklamacija i nesukladnosti u poslovanju

Buntak, Krešimir; Kovačić, Matija; Šebestijan, Tijan

EKONOMIJA ZA PODUZETNIKE