ZAR NE ZNAŠ TKO SAM JA?, 2. izdanje - Naruči svoju knjigu

ZAR NE ZNAŠ TKO SAM JA?, 2. izdanje

Povijest arogancije
Autor: Turunen, Ari
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 202
Uvez: Meki

15,26 

Informativna i zabavna knjiga Arija Turunena upoznaje čitatelja s izvorima arogancije i otvara nove perspektive spram odnosa između uzroka i posljedica u svjetskoj povijesti. Svatko od nas poznaje nekog arogantnog i antipatičanog sveznalicu – ovaj fenomen ima i svoj naziv: sindrom oholosti, poremećaj ličnosti koji se tiče posjedovanja moći.

SKU: 2054 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Turunen je prikupljao anegdote o ponositim vladarima kao što je to bio Napoleon Bonaparte, koji je navodno bio okružen simpatizerima. O bankarskim menadžerima koji su otporni na savjetovanje, poput Richarda Fulda, posljednjeg predsjednika investicijske banke Lehman Brothers, koja je 2008. propala jer je on sve one koji su upozoravali na kolaps nazivao kukavicama. No, knjiga se bavi i megalomanskim pop zvijezdama poput hardrokera iz Van Halena, koji su prema Turunenu na svojim turnejama zahtijevali posudu M&M dražeja, ali da im netko pritom uvijek prvo izdvoji smeđe dražeje.

Knjiga ‘Zar ne znaš tko sam ja? Povijest arogancije’ je ne samo zanimljiva, već i aktualna. Arogancija prati istu logiku kao i rasizam, analizira Turunen. Obje su bazirane na duhovnoj tromosti.

Iz sadržaja:

UVOD / Svaki mit, bez obzira na kulturu, upozorava na aroganciju / OPIJENOST / Zdravo samopouzdanje lako se pretvori u bolesnu aroganciju koja prerasta u omalovažavanje i zastrašivanje drugih / EGO / Osobe uvjerene u svoju izuzetnost rijetko podnose kritiku, a još su rjeđe spremne priznati svoju pogrešku. Umjesto toga, olako omalovažavaju stvari koje ne poznaju / CENTAR SVIJET / Kada se cijeli svijet vrti oko tebe, strani običaji i jezici idu ti na živce / BOLJI LJUDI / U društvu uvijeK postoji klasa boljih ljudi, po vlastitom mišljenju, ima pravo na vlast. Oni preziru siromašne i manjine / MONOPOL / Monopol uvijek iskvaruje. Kada predugo traje, postignuti položaj smatra se normalnim stanjem stvari / UMIJEĆE PONIZNOSTI / U posljednjem poglavlju govorimo o onima kojima uspjeh nije udario u glavu / BIBLIOGRAFIJA / O AUTORU

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ZAR NE ZNAŠ TKO SAM JA?, 2. izdanje”

Povezane knjige - Naša preporuka

O TOLERANCIJI

Kako smo tolerantni u obitelji, na poslu, u društvu

Krizmanić, Mirjana

Nema na zalihi
Nema na zalihi

TEMPERAMENT

Kako bolje upoznati sebe, skladnije živjeti s drugima i istinski rasti u vjeri

Bennett, Art; Bennett, Laraine

Nema na zalihi