Akcija!
CHURCHILL: UMIJEĆE VOĐENJA - Naruči svoju knjigu

CHURCHILL: UMIJEĆE VOĐENJA

Poruke za menadžere i političare
Autor: Hayward, Steven F.
Područje: Menadžment
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 240
Uvez: Tvrdi

231,00 Kn 207,90 Kn

Američki politolog neokonzervativne ideologije kroz analizu Churchillova poslovodnog stila nudi uvide o ulozi vođenja u modernim organizacijama. Moderna korporacija složen je organizacijski sustav koji vodi svojevrsni rat na tržištu. Stoga je legitimno na to područje aplicirati i spoznaje i iskustva stečena u drugim srodnim arenama, kao što su područja rata i politike.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 84 Kategorija: Oznake: , , ,

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

‘Knjiga Churchill: Umijeće vođenja’ donosi poruke za menadžere i političare. Vrhunac Churchillove karijere uključivao je teške probleme rata, državničkog umijeća i nacionalnog opstanka pa možda neće biti odmah očito kako se Churchillov primjer prenosi na običnije okolnosti, naročito uvjete svakodnevnog poslovanja i trgovanja. Kontrast između njegovih predratnih upozorenja o “primicanju oluje” i malodušnih uputa njegovih prethodnika trajna je lekcija za međunarodnu državničku vještinu.

Izraz ”popuštanje”, ideja koju je mladi Churchill podupirao u nekim okolnostima, danas nosi snažnu stigmu, dok se Churchillova dalekovidna upozorenja, u ono vrijeme uvelike kritizirana i osuđivana, sada smatraju modelom vidovitosti i hrabrosti. Iako Churchillova priča pokazuje primjer sposobnosti vođenja na najvišoj razini, primijeniti ju na općoj razini značilo bi preuzeti težak teret. Bilo bi previše banalno uspoređivati uvjete u svibnju 1940. i situaciju korporativnog obrata.

Iz sadržaja:

Svijet politike i svijet poslovanja – što poslovni vođe mogu naučiti od velikog državnika / Spoznaje za razumijevanje Churchilla / Churchill na vlasti: kratak pregled karijere u državnoj službi / Suočiti se s neuspjehom i učiti na pogreškama / Churchill o administraciji: odogovornost i organizacija / Churchill o osoblju: upravljanje ljudima i upravljanje samim sobom / Moć odlučivanja: Churchillov misaoni proces / Churchill kao komunikator / Churchillove značajke: ispunjenje vodstva / Churchill kao izumitelj i inovator / Sadržaj ispred stila: moralna svrha, sudbina i snaga osobnog umijeća vođenja / Dodatak: biografska skica Churchillove karijere

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručno-popularna

Uvez

Tvrdi

Autor

Hayward, Steven F.

Broj stranica

ISBN

Izdavač