GLOBALNO NEZADOVOLJSTVO - Naruči svoju knjigu

GLOBALNO NEZADOVOLJSTVO

Razgovori o sve većim prijetnjama demokraciji
Autor: Chomsky, Noam
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 248
Uvez: Meki

129,00 Kn

U intrigantnoj zbirci intervjua, Noam Chomsky, jedan od vodećih suvremenih intelektualaca, ukazuje na sveopće nezadovoljstvo širom svijeta koje bi se uskoro moglo rasplamsati.

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

U razgovorima o vrlo raznolikim temama s Davidom Barsamianom, svojim dugogodišnjim sugovornikom, Noam Chomsky navodi nas na to da promislimo o „svijetu koji ostavljamo djeci i unucima“, o svijetu koji su ugrozile klimatske promjene i sve veći izgledi za izbijanje nuklearnoga rata. Ako aktualni sustav nije u stanju riješiti te opasnosti, tvrdi on, onda je na nama da ga iz temelja promijenimo.

Ovih dvanaest intervjua propituju najnovije događaje diljem svijeta: uspon ISIS-a, dosege državnog praćenja i nadzora, razorno djelovanje sustava moći, sve izraženiji bijes zbog ekonomske neravnopravnosti, sukobe na Bliskom istoku, te predsjednički mandat Donalda Trumpa. U osobnim osvrtima na djetinjstvo provedeno u Philadelphiji, Chomsky opisuje i vlastito intelektualno putovanje, kao i nastanak beskompromisnih stavova koji su ga doveli do pozicije vodećega američkog intelektualnog disidenta.

Iz recenzija:

Na svakoj stranici ove živahne, zanimljive i inteligentne zbirke razgovora očekuju vas pronicljiva opažanja lingvista i političkog mislioca Noama Chomskog. U 12 intervjua koje je od lipnja 2013. do siječnja 2017. s njim vodio David Barsamian, voditelj s postaje Alternative Radio, Chomsky uobičajenom trezvenošću progovara o gorućim pitanjima pa tako i o klimatskim promjenama, Trumpovu predsjedničkom mandatu i demokraciji. Publishers Weekly

Chomsky je globalni fenomen. (…) Na području vanjske politike možda je i najčitaniji američki autoritet na svijetu. The New York Times Book Review

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

UTOPIJA ZA REALISTE

Kako možemo izgraditi idealan svijet

Bregman, Rutger

Nema na zalihi

STAKLENI KAVEZ

Kako računala mijenjaju nas

Carr, Nicholas