UTOPIJA ZA REALISTE - Naruči svoju knjigu

UTOPIJA ZA REALISTE

Kako možemo izgraditi idealan svijet
Autor: Bregman, Rutger
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 320
Uvez: Meki

17,12  (128,99 kn)

Odvažno razmišljanje, svježe ideje, snažna i energična proza. Idealni svijet čini se nemogućim, no ova provokativna knjiga uvjerava nas da nam je nadohvat ruke. Obvezno štivo za svakoga tko želi biti uključen u diskusiju o neposrednoj budućnosti našega društva.

Opis

O knjizi:

‘Utopija za realiste’ vodi čitatelja na putovanje kroz povijest ideje o kojoj se u centrima moći pa onda i na periferiji priča već desetljećima – o uvođenju univerzalnog temeljnog dohotka (UTD) – o kojoj se napokon prestaje razmišljati kao o utopiji (treba podsjetiti da su se nekad i mirovine činile utopijom). Zanimljivo je da ideja o UTD-u nadilazi tradicionalnu podjelu na ljevicu i desnicu – u svijetu postoji niz uglednih zagovornika uvođenja UTD-a na jednoj i drugoj strani političkog spektra, poput Jamesa Tobina, Johna Kennetha Galbraitha, Miltona Friedmana pa sve do ikone neoliberalne misli Friedricha von Hayeka.

‘Utopija za realiste’ na svjež i uvjerljiv način izlaže argumente u prilog tvrdnji da je došlo vrijeme da se ideja uvođenja UTD-a iz utopije pretvori u realnost, kao što se na pokusnoj bazi već događa u Finskoj, Danskoj, Kanadi, SAD-u (u Oaklandu, u Kaliforniji i na Aljasci), a o njezinu se provođenju ozbiljno razmišlja u Indiji, Škotskoj i mnogim drugim zemljama.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka