KAKO DONOSITI BOLJE ODLUKE - Naruči svoju knjigu

KAKO DONOSITI BOLJE ODLUKE

Znanost iza boljih odluka u poslovnom i privatnom životu
Autor: Dr. sc Dvornik, Darko
Područje: Rukovođenje
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: priručnik, stručna
Godina izdanja: 2024
Broj stranica: 228
Uvez: Meki

25,00 

Knjiga o najvažnijoj vještini današnjice odgovara na pitanja, “Zašto se loše odluke događaju i najboljim menadžerima?”, “Zbog čega više riskiramo da nešto ne izgubimo nego da dobijemo?”, “Kako odabrati bolje kandidate za posao?”

SKU: 13789 Kategorije: ,

Opis

O knjizi:

Jeste li umorni od osjećaja nesigurnosti u vezi svojih odluka? ‘Kako donositi bolje odluke‘ snažan je vodič koji otkriva praktičnu znanost iza donošenja boljih odluka u poslovnom i privatnom životu, bez obzira na to jeste li po zanimanju poduzetnik, političar, liječnik, sudac, menadžer, znanstvenik, financijski stručnjak ili jednostavno osoba koja želi donositi bolje odluke.

U njoj ćete naći i odgovore na mnoga pitanja kao što su: zašto se loše odluke događaju čak i najboljima, trebamo li vjerovati svojoj intuiciji kad su u igri veliki ulozi, zašto manje stručni pojedinci znatno precjenjuju svoje kompetencije, vrednujemo li više stvari samo zato što ih posjedujemo i kako nadvladati kognitivne zamke kada procjenjujemo druge osobe.

Knjiga obiluje suvremenim znanstvenim spoznajama, praktičnim primjerima, savjetima, upotpunjena je mudrim izrekama koje na originalan i sveobuhvatan način zaokružuju ovu temu.

Svakome tko želi poboljšati svoje sposobnosti kritičkog razmišljanja i donošenja boljih odluka u poslovnom i privatnom životu ova knjiga će sigurno u tome pomoći. Zaputite se na putovanje stranicama ove knjige i uz pomoć suvremene znanosti naučite kako donositi odluke koje će obogatiti vaš poslovni uspjeh i osobnu sreću.

O autoru:

Menadžer, poduzetnik, predavač Dr. sc. Darko Dvornik rođen je 1973. godine u Zadru. Magistrirao je i doktorirao ekonomske znanosti na Sveučilištu u Zagrebu i Splitu. Usavršavao se na prestižnim sveučilištima u svijetu: na London School of Economics and Political Sciences iz područja donošenja odluka, na Sveučilištu Cambridge u Velikoj Britaniji iz područja menadžmenta i bihevioralne ekonomije, na prestižnoj poslovnoj školi IMD u Švicarskoj u vezi s poslovnim liderstvom, na IEDC–u na Bledu iz područja poslovnog pregovaranja, na Sveučilištu Macquarie iz područja organizacijskog ponašanja i psihologije te na Sveučilištu Duke iz područja bihevioralnih financija.

 

Iz recenzija:

“Neophodna literatura za profesionalce koji teže poboljšanju”

“Knjiga „Kako donositi bolje odluke“ autora dr. sc. Darka Dvornika istinski me se dojmila. Efikasno donošenje odluka ključno je u mom radu na funkciji CEO-a, a ova knjiga poslužit će mi kao dragocjen alat za usavršavanje te vještine. Njezin fokus na prevladavanju pristranosti i intuitivnih zamki savršeno se uklapa u kompleksne scenarije odlučivanja s kojima se svakodnevno suočavam u svom poslu. Razrađen znanstveni pristup odlučivanju, zajedno s praktičnim savjetima, nudi jedinstvenu perspektivu koja će mi izuzetno koristiti u navigaciji dinamičnim krajolikom razvoja tvrtke u industriji dizajna i razvoja softvera. Ova knjiga je neophodna literatura za profesionalce koji teže poboljšanju svoje sposobnosti donošenja odluka.”

Hrvoje Kapetanović, CEO
Undabot

“Preporučljivo štivo svim donositeljima odluka”

“Ovom knjigom autor na sustavan način iznosi aktualne metode i procese donošenja kvalitetnih odluka u suvremenom, turbulentnom poslovnom okruženju, ali koje se također reflektiraju i u svakodnevnom životu. Živimo u svijetu ograničenih resursa koji neminovno zahtijevaju odluke i izbore o tome kako se ti ograničeni resursi raspodjeljuju. Autor je u ovoj knjizi, interdisciplinarnim pristupom na jednostavan i praktičan način pokazao široj publici kako donositi bolje i pravilne odluke u svakodnevnom životu, bilo da se radi o poslovnim ili osobnim odlukama. Knjiga je, stoga, preporučljivo štivo svim donositeljima odluka u poslovnom, društvenom, ali i političkom segmentu od kojih se očekuje razumna prosudba, brzina i odlučnost kako u donošenju, tako i u provođenju odluka.”

Prof. dr. sc. Marko Kolaković
redoviti profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

“Neka vam prva odluka (…) bude pročitati ovu sjajnu knjigu”

“Dr. sc. Darko Dvornik je u svojoj knjizi „Kako donositi bolje odluke“ uspio na analitičan, zanimljiv i činjenicama poduprt način pristupiti temeljnoj ulozi svake menadžerske pozicije: odlučivanju. Od početnih razina pa sve do uloge CEO-a koju i sam obnašam u energetskom sektoru, sposobnost osvješćivanja vlastitih procesa promišljanja i njihova prilagodba s jedne strane činjenicama, a s druge intuicijom, jest važan alat poslovnog uspjeha i životne svakodnevice. Svaka osoba koja prepoznaje važnost kontinuiranog razvoja i osobnog napretka pronaći će vrijedne savjete u opisanim primjerima. Neka vam prva odluka u nizu onih koje slijede bude upravo pročitati ovu sjajnu knjigu.”

Mario Matković, CEO
MET Croatia Energy Trade

Iz sadržaja:

  1. Donošenje boljiih odluka

Važnost procesa u donođenju odluka

Zbog čega smo slični svojim davnim predcima u donošenju odluka?

Efekt leptira i značaj malih odluka

Jesmo li racionalni?

Pretpostavke racionalnosti u ekonomiji

Kako radi naš “umni” softver-dualni sustav razmišljanja

Uloga percecije u donošenju odluka

Stereotipi kao filtri u donošenju odluka

Percepcijske iluzije i donošenje odluka

uloga perpektivne u donošenju odluka

   2. Kako pravilno definirati problem odlučivanja

Nosce te ipsum – “upoznaj samog sebe”

Kako utječe zamka formuliranja na definiciju problem odlučivanja

Zabluda jedne opcije / zabluda opcije ” ili-ili”

Divergentno i konvergentno razmišljane

   3. Misaoni prečaci i kognitivne pristranosti

Najznačajnice misaone pogreške u odlučivanju

Najčešće pogreške u prosudbama drugih osoba

   4. Stilovi odlučivanja

Metode donošenja odluka

 5. Prosudbe – ključni element odluka

   6. Kako možemo planiranjem neuspjeha doći do uspjeha? Metoda pre-mortem

 7. Zaključno

Literatura

Osvrti na knjigu

O autoru

 

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

ISBN

Autor

Karakter

,

Uvez

Broj stranica

Povezane knjige - Naša preporuka