KAZNENO PROCESNO PRAVO – PRIMJEROVNIK - Naruči svoju knjigu

KAZNENO PROCESNO PRAVO – PRIMJEROVNIK

VII. izmijenjeno i dopunjeno izdanje
Autor: Skupina autora
Područje: Pravo
Karakter: znanstvena-udžbenik
Godina izdanja: 2020
Broj stranica: 272
Uvez: Meki

31,20 

Primjerovnik namijenjen kao nastavna literatura na pravnim fakultetima i visokoškolskim ustanovama. Služit će studentima, ali i pravosudnim i odvjetničkim vježbenicima te praktičarima u lakšem razumijevanju i primjeni kaznenoprocesnog zakonodavstva

SKU: 13405 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Sedmo izdanje priručnika za nastavu iz kaznenog procesnog prava, pod nazivom “Primjerovnik” nastalo je nakon što je došlo do posljednje izmjene Zakona o kaznenom postupku. Primjerovnik je i dalje primarno zbirka praktičnih primjera s pitanjima i odgovorima iz kaznenog procesnog prava. Svi primjeri su sistematizirani i uniformirani, a sastoje se od konkretnog slučaja koji opisuje autentičnu ili hipotetičku problemsku situaciju, od upute na primjenjive zakonske propise, pitanja te odgovora na svako pojedino pitanje.

Obrađene teme obuhvaćaju uz subjekte kaznenog postupka s posebnim naglaskom na sudovima i njihovoj nadležnosti, i sve stadije kaznenog postupka. Nastavnim cjelinama prethodi opći pregled tijeka kaznenog postupka do pravomoćnosti presude koji je napisan na početku poglavlja o pojedinom stadiju postupka te unošenje grafičkih prikaza – shema pojedinih stadija postupka. Sadržajni dodaci Primjerovnika pomoći će studentima u lakšem savladavanju gradiva iz kaznenog procesnog prava.

Iz sadržaja:

Predgovor

I. Subjekti kaznenog postupka

II. Nadležnost sudova

III. Izvidi, istraga i istraživanje

IV. Mjere osiguranja prisutnosti okrivljenika i druge mjere opreza

V. Dokazne radnje

VI. Međupostupak: Optuživanje s kontrolom optužnice

VII. Rasprava

VIII. Redoviti pravni lijek – žalba

IX. Izvanredni pravni lijekovi

Stvarno kazalo

Kratice

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka