Akcija!
MARKETING VINA U TEORIJI I PRIMJENI - Naruči svoju knjigu

MARKETING VINA U TEORIJI I PRIMJENI

Autor: Meler, Marcel; Horvat, Đuro
Područje: Marketing
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 472
Uvez: Meki

320,00 kn 272,00 kn

Ovaj marketinški priručnik je namijenjen svima koji su na bilo koji način uključeni u zbivanja na tržištu vina

SKU: 13385 Kategorija: Oznaka:

Opis

O knjizi:

Knjiga ima namjeru spojiti teoriju i marketinšku praksu jednoga, od čovjeku odavno najpoznatijega proizvoda, vina. Međutim, u ovoj se knjizi ne govori kako se proizvodi vino, kako se upravlja vinogradima i slično jer se to može pronaći u drugoj pristupačnoj relevantnoj literaturi. Žarište ove knjige, isključivo je na marketingu vina i svim aktivnostima koje su u njega uključene. Zato je ova knjiga ponajprije namijenjena svima koji su na bilo koji način uključeni u zbivanja na tržištu vina ; bilo kao proizvođači, veliki ili pak mali, bilo kao posrednici, odnosno sudionici u dobavljačkome lancu vina, ali jednako tako i kao potrošači vina, osobito oni koje zovemo vinoljupcima. Svi oni trebaju ovladati marketinškim znanjima i zato je marketinška edukacija svih potencijalnih sudionika u provedbi marketinga vina nešto što se javlja kao imperativ.

Iz sadržaja:

Uvod

1. POČETNA RAZMATRANJA

1.1. Teorijski pristup marketingu

1.2. Marketinški proces

1.3. Razvitak marketinga u Republici Hrvatskoj

1.4. Upravljanje marketingom

1.5. Makro i mikro okruženje marketinga

1.6. Temeljne postavke marketinga vina

2. TRŽIŠTE VINA I NJEGOVE OSOBITOSTI

2.1. Osobitosti tržišta vina

2.2. Svjetsko tržište vina

2.3. Tržište vina Europske unije

2.4. Tržište vina u Republici Hrvatskoj

3. PONAŠANJE KUPACA / POTROŠAČA VINA

3.1. Potrebe kao ishodište marketinga vina

3.2. Donošenje odluke o kupnji vina

3.3. Osobitosti potrošača vina

4. POKRETANJE MARKETINŠKOG PROCESA

4.1. Temelji strateškog marketinškog planiranja

4.2. Planiranje marketinga vina

5. ISTRAŽIVANJE TRŽIŠTA VINA

5. 1. Nužnost istraživanja tržišta od strane proizvođača vina

5. 2. Marketinške informacije i marketinški informacijski sustav

5. 3. Proces i metodologija istraživanja tržišta vina

6. USMJERAVANJE CILJNIM TRŽIŠTIMA

6.1. Segmentacija tržišta vina

6.2. Pozicioniranje vina

6.3. Razvijanje konkurentskih marketinških strategija

6.3.1. Gerila marketing

7. VINO KAO PROIZVOD

7. 1. Definiranje vina kao proizvoda

7. 2. Proizvodni program

7. 3. Kvaliteta vina

7. 4. Marka vina

7. 5. Obilježavanje i opremanje vina

7. 6. Životni ciklus vina kao proizvoda

7. 7. Instrumentarij politike proizvoda

8. CIJENA VINA

8.1. Određivanje cijene vina

9. DISTRIBUCIJA VINA

9.1. Izravni i neizravni distribucijski kanali vina

9.1.1. Prodaja vina

9.1.2. Ugostiteljski objekti

9.1.3. Kušaonice vina/vinotočja

9.1.4. Vinski turizam

9.2. Logistika vina

9.3. Dobavni lanci u vinarstvu

9.4. Upravljanje kategorijama proizvoda, procesima proizvodnje i prodajom vina

9.5. Izvoz vina

10. PROMOCIJA VINA

10. 1. Definiranje promocije i promocijskog miksa

10. 2. Oglašavanje vina

10. 3. Odnosi s javnošću i publicitet u vinarstvu

10. 4. Unaprjeđenje prodaje vina

10. 5. Osobna prodaja vina

10. 6. Granične promocijske aktivnosti u vinarstvu

10. 6. 1. Usluge potrošačima vina

10. 6. 2. Ambalaža vina

10. 6. 3. Dizajn u vinarstvu

10. 6. 4. Propaganda „od-usta-do-usta” u vinarstvu

10.7. Izravni marketing vina

11. ORGANIZACIJA MARKETINGA VINA

11.1. Organizacija marketinga kod velikih proizvođača vina

11.2. Organizacija marketinga kod malih proizvođača vina

11.3. Kooperacija, umrežavanje i klasteri proizvođača vina

12. MARKETINŠKA KONTROLA

12.1. Tipovi marketinške kontrole

12.2. Metrika marketinga vina

13. SUVREMENI TRENDOVI U MARKETINGU VINA

13.1. Novi koncepti marketinga usmjereni prema potrošačima vina

13.2. E-marketing vina

13.3. Etika u marketingu vina

LITERATURA

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka