MASOVNO KOMUNICIRANJE - Naruči svoju knjigu

MASOVNO KOMUNICIRANJE

Autor: Kurtić, Najil; Maletić, Franjo; Malović, Stjepan; Vilović, Gordana
Područje: Komunikacija, odnosi s javnošću, mediji
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2014
Broj stranica: 408
Uvez: Meki

304,50 Kn

Priručnik s teorijskog i praktičnog aspekta obuhvaća područje masovnog komuniciranja. Metodički obrađen s pitanjima za raspravu na kraju svakog poglavlja te predloženom literaturom, a dodana vrijednost svakako je predgovor Michaela Kunczika, vrsnoga njemačkog komunikologa!

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

Iz sadržaja: 

Predgovor/ Novi mediji i kulturni pesimizam/ Masovni mediji i njihovo djelovanje/ Modernizacija i uloga medija/ Neuspjeh medijske politike modernizacije/ Promjena paradigme –  teorije depedencije, kulturni imperijalizam, globalizacija i borba kultura…/ Masovno komuniciranje / Komuniciranje određuje društvo/ Masovna komunikacija i društvo/Globalizacija: čarobna riječ ili…?/ Medijacija, medijski populizam i mediologija/ Društvena odgovornost: prevladani arhaizam ili očajnička potreba…./ Medijska pismenost /  Medijska pismenost – pojam i nastanak/ Evaluacija koncepta medijske pismenosti/ Konceptualna mapa medisjke pismenosti/ Struktura medisjke pismenosti/ Značenje vizualne pismenosti/ …./ Etičnost masovnog kominiciranja / Etičnost više ne stanije ovjdje/ Kumunikator – to smo svi?! / Brzina ugrožava smisao poruke/ I kanal može biti neetičan/  Publika dobiva novu ulogu/ Samoregulacija –  mogući izlaz?/ Medijske politike / Ciljevi i načela/ Proces medijske politike/ Koncepti medisjke politike/ Tipovi i modeli/ …./ Studije slučaja / Hrvatske „ Facebook reveolucije“/ Utjecaj oglašivača na medije/ Odgovornost medija u zaštiti ljudskih prava/ Građansko novinarstvo – izazov ili prijetnja profesionalnom novinarstvu/ Novi mediji i muzejska komunikacija/ Edukativna osobitost javne televizije/ Kuna i Sanader: najčešće imenice u naslovima/ Kazalo pojmova/ Kazalo imena/ Literatura i izvori

Iz knjige: 

Suvremena znanost o komuniciranju postala je jedna od najvažnijih i visoko vrednovanih znanosti. U svijetu se broj studijskih programa, znanstvenih instituta i znanstvenika koji se bave komuniciranjem munjevito povećava. Istodobno, u nas nema recentne literature o komuniciranju u cjelini, a o masovnom komuniciranju pogotovo, iako je sve više studijskih programa koji imaju predmete takvog ili sličnog naziva. Stoga je bilo posve prirodno da se potakne objavljivanje knjige Masovno komuniciranje jer potreba za djelom koje će sabrati znanja o masovnom komuniciranju na jednomu mjestu te analizirati trendove i sintetizirati društvena shvaćanja, izuzetno je velika. Niz istaknutih autora s dugogodišnjim iskustvom u znanstvenom radu te edukaciji na različitim razinama, prihvatili su se velikog posla da na razumljiv i pristupačan način obrade temu masovnog komuniciranja s najrazličitijih aspekata ovog kompleksnog procesa. Obrađene teme uključuju: povijest i razvoj područja, najvažnije koncepte i ideje gotovo svih relevantnih teoretičara, ključne dileme koje se i dan danas nal- aze u središtu pozornosti svjetske znanstvene javnosti, medijska politika i zakonodavstvo, medijska pismenost i etički aspekti… sve je to sustavno obrađeno u ovom obimnom djelu koje će zasigurno postati ključno za sve buduće istraživače masovnih medijaKnjiga je prvenstveno namijenjena studentima, ali se njome mogu koristiti i svi komunikatori, najviše novinari, i djelatnici službi odnosa s javnostima, te šira javnost.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

udžbenik

Uvez

Meki

Broj stranica

ISBN

Izdavač

Autor

, , ,