MEĐUNARODNI MENADŽMENT - Naruči svoju knjigu

MEĐUNARODNI MENADŽMENT

Autor: Podrug, Najla; Rahimić, Zijada
Područje: Menadžment
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2013
Broj stranica: 665
Uvez: Meki

39,68 

U suvremenim globalizacijskim uvjetima poslovanja svjedoci smo dominirajuće uloge multinacionalnih korporacija, a upravo su one predmet analize discipline međunarodnog menadžmenta. Realnost upravljanja poslovnim operacijama korporacije u više od jedne zemlje sve je češće suočavanje s neuspjehom i teškoćama koje su rezultat nerazumijevanja kulturološke pozadine, a ne nužno tržišnih uvjeta…

SKU: 1114 Kategorija:

Opis

 

O knjizi: 

Knjiga ‘Međunarodni menadžment’ nastala je kao rezultat dugogodišnjeg istraživanja multinacionalnih korporacija, ali i kao rezultat rada u području međukulturološkog menadžmenta. S obzirom na konstantni rast intenziteta ekonomskih, političkih i socijalnih interakcija među zemljama, korporacijama i pojedincima, glavni motiv za pisanje ove knjige bio je nedostatak literature na našem jeziku koja obrađuje, analizira i ističe izazove i mogućnosti za poslovanje i menadžment u međunarodnom kontekstu.

U suvremenim globalizacijskim uvjetima poslovanja svjedoci smo dominirajuće uloge multinacionalnih korporacija, a upravo su one predmet analize discipline međunarodnog menadžmenta i ove knjige. Realnost upravljanja poslovnim operacijama korporacije u više od jedne zemlje je sve češće suočavanje s neuspjehom i teškoćama koje su rezultat nerazumijevanja kulturološke pozadine, a ne nužno tržišnih uvjeta. Različit kulturološki kontekst zahtijeva različito menadžersko ponašanje. Strategije, strukture i aktivnosti adekvatne za jedan kulturološki kontekst, u drugom mogu polučiti značajno drugačije efekte ili čak potpuno podbaciti. Stoga se u knjizi naglašava važnost lokalnog prilagođavanja odnosno nacionalne diferencijacije, ali i otkrivaju mogućnosti za globalnu integraciju.

Knjiga je prvenstveno namijenjena studentima preddiplomskog i diplomskog studija ekonomskih fakulteta, ali i menadžerima, konzultantima i svima drugima koje zanima područje međunarodnog menadžmenta. Strukturirana je u osam poglavlja koja su raspoređena u dvije cjeline: Kontekst međunarodnog menadžmenta i Funkcije međunarodnog menadžmenta. Knjiga također sadrži četiri integrativna slučaja s pitanjima za diskusiju.

Iz sadržaja: 

1. dio: KONTEKST MEĐUNARODNOG MENADŽMENTA / GLOBALIZACIJA I MEĐUNARODNI MENADŽMENT / PROCES INTERNACIONALIZACIJE I MEĐUNARODNO PODUZEĆE / OKOLINA MEĐUNARODNOG MENADŽMENTA / VAŽNOST NACIONALNE KULTURE U MEĐUNARODNOM MENADŽMENTU / 2. dio: FUNKCIJE MEĐUNARODNOG MENADŽMENTA / MEĐUNARODNI STRATEŠKI MENADŽMENT / MEĐUNARODNI MENADŽMENT LJUDSKIH POTENCIJALA / IZAZOVI ORGANIZIRANJA I KONTROLE U MEĐUNARODNOMU MENADŽMENTU / VODSTVO I ETIČKI IZAZOVI MEĐUNARODNOG MENADŽMENTA / Popis tablica, slika i okvira / Literatura/ Kazalo pojmova i imena

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

udžbenik

Uvez

Meki

Broj stranica

ISBN

Izdavač

Autor

,