MEĐUNARODNI MONETARNI FOND I REPUBLIKA HRVATSKA - Naruči svoju knjigu

MEĐUNARODNI MONETARNI FOND I REPUBLIKA HRVATSKA

Postanak, ustroj i razvoj
Autor: Mujačević, Elvis; Vizjak, Ana
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: znanstvena
Godina izdanja: 2011
Broj stranica: 281
Uvez: Meki

27,87  (209,99 kn)

Knjiga uglednih autora u kojoj pišu o osnutku, razvoju i učinkovitosti Međunarodnog monetarnog fonda, njegovim najvažnijim monetarno-financijskim institucijama, organizacijskom sustavu, organima i tijelima, djelovanju u normalnim i kriznim vremenima, te suradnji s Europskom unijom i Hrvatskom.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 2145 Kategorija:

Opis

O knjizi:

U okvirima realnih mogućnosti i autorskih znanstvenih spoznaja čitateljima se pokušavaju približiti sve važniji odgovori vezani uz pitanja osnivanja, razvoja i učinkovitosti Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), njegove najvažnije monetarno-financijske institucije, organizacijski sustav, organi i tijela, te djelovanje u normalnim i kriznim vremenima. Na čitateljima je dati prosudbu koliko se u tome uspjelo.

Ciljevi knjige su utvrditi, promisliti i iskazati gospodarsku i društvenu razinu djelovanja MMMF-a i njegovu suradnju s Republikom Hrvatskom, te rasvijetliti značenje i ulogu koju MMF ima u sveukupnom svjetkom gospodarskom razvoju i prema Republici Hrvatskoj. Zadatak knjige je istražiti, promisliti i izložiti sve što je bitno za ostvarivanje ciljeva kao što su ispitivanje i analiziranje poimanja MMF-a u teoriji i praksi, razmatranje povijesnog tijeka razvoja MMMF-a, istraživanje unutrašnjosti djelovanja MMMF-a slijedeći uzroke i posljedice njegovog razvoja, te istraživanje i ukazivanje na interakcijsku snagu MMF-a s jedne, te drugih gospodarskih djelatnosti s druge strane.

Iz sadržaja:

PREDGOVOR / UVODNA RAZMATRANA / PRVI DIO-POTREBA STVARANJA MMF-a / DRUGI DIO-ORGANIZACIJSKI USTROJ MMF-a / TREĆI DIO-REFORMSKO DJELOVANJE U MMF-u / ČETVRTI DIO-FINANCIJSKI USTROJ MMF-a / PETI DIO-UTJECAJ SVJETSKE EKONOMSKE KRIZE NA DJELOVANJE MMF-a / ŠESTI DIO-SURADNJA MEĐUNARODNOGA MONETARNOG FONDA I EUROPSKE UNIJE / SEDMI DIO-SURADNJA MMMF-a I HRVATSKE / ZAKLJUČNA RAZMATRANJA / PRILOZI / LITERATURA / RAZNI ČASOPISI I DRUGI IZVORI / POPIS TABLICA / POPIS PRILOGA

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

,

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “MEĐUNARODNI MONETARNI FOND I REPUBLIKA HRVATSKA”

Povezane knjige - Naša preporuka