OSNOVE POREZNE PISMENOSTI - Naruči svoju knjigu

OSNOVE POREZNE PISMENOSTI

Autor: Barbić, Dajana; Dragija Kostić, Martina; Dražić Lutilsky, Ivana; Šimurina, Nika
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 220
Uvez: Meki

23,89 

Na jasan se, jednostavan i pregledan način prikazuju porezna davanja te temelji i načela oporezivanja u suvremenim poreznim sustavima s posebnim naglaskom na porezni sustav Republike Hrvatske.

Opis

O knjizi:

Ova je knjiga nastala iz zajedničke želje autorica da približe i razjasne tematiku poreza i oporezivanja prosječnom poreznom obvezniku, koji se često osjeća zbunjenim ili se ne snalazi u »šumi« poreznih propisa. Porezi su bili i uvijek će biti teret poreznim obveznicima, ali taj je teret lakše plaćati ako razumijemo zbog čega se ubiru porezi, odnosno na što će se utrošiti sredstva ubrana oporezivanjem.

Ono što ovu knjigu izdvaja od postojeće literature jest to što se osim poreznoga daje i računovodstveni aspekt temeljnih poreznih oblika u poglavljima koja se bave računovodstvom poreza na dohodak, poreza na dobit te poreza na dodanu vrijednost. Također, u prvom poglavlju, koje se bavi poreznom pismenošću, kao posebnom komponentom financijske pismenosti, knjiga se obraća i onima koji nemaju ni osnovnih znanja o poreznoj politici i poreznim sustavima.

Na kraju valja naglasiti da je riječ o uratku koji je nastao timskim radom i u koji je utkano naše višegodišnje znanstveno, pedagoško i stručno iskustvo te koji je pokušao pojednostaviti u suštini ipak vrlo složenu materiju oporezivanja. Nadamo se da će ova knjiga biti ne samo literatura za porezne i računovodstvene predmete stručnih preddiplomskih studija već i djelo koje će biti zanimljivo i razumljivo i široj javnosti te koje će utjecati na poboljšanje porezne pismenosti hrvatskih građana.

Iz sadržaja:

  1. POREZNA PISMENOST I POREZNO PONAŠANJE (Dajana Barbić)
  2. OBILJEŽJA POREZNIH I NEPOREZNIH DAVANJA (Nika Šimurina)
  3. MJESTO I ULOGA POREZA U POREZNOM SUSTAVU (Nika Šimurina)
  4. IZRAVNI POREZI (Nika Šimurina)
  5. NEIZRAVNI POREZI (Dajana Barbić)
  6. RAČUNOVODSTVO POREZA NA DOHODAK (Martina Dragija Kostić)
  7. RAČUNOVODSTVO POREZA NA DOBIT (Ivana Dražić Lutilsky)
  8. RAČUNOVODSTVO POREZA NA DODANU VRIJEDNOST (Ivana Dražić Lutilsky)

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

, , ,

Izdavač

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka