PREHRAMBENA ROBA - Naruči svoju knjigu

PREHRAMBENA ROBA

Prehrana i zdravlje
Autor: Šimundić, Borislav
Područje: Hrana i prehrana
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2008
Broj stranica: 697
Uvez: Tvrdi

262,50 Kn

Vrlo sistematičan udžbenik koji sustavno obrađuje sve suvremene tehnološke trendove u proizvodnji i potrošnji hrane.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 2166 Kategorija:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

Prehrambena roba je najbitniji i za čovječanstvo nezamjenjiv dio sveukupne robe, a stara je koliko i ljudski rod. Znanost o poznavanju prehrambene robe proučava svojstva ove robe, vrste, podvrste, kvalitetu te način prepoznavanja originalne robe od imitacija i falsifikata. U ovoj se knjizi nastojalo opisati načine i tehnološke postupke prozivodnje prehrambene robe kroz cijelu višestoljetnu povijest ljudskog roda do današnjih dana.

U općem dijelu knjige objašnjeni su pojmovi kao što su poznavanje prehrambene robe, tehnologija, klasifikacija i označavanje, normizacija, ambalaža. U specijalnom dijelu knjige izvršena je podjela i sistematizacija namirnica koje se nalaze na tržištu Republike Hrvatske. Podijeljene su na namirnice biljnog i životinjskog podrijetla i značajnija uživala. O svakom pojedinom prehrambenom proizvodu opisani su i osnovni tehnološki postupci u proizvodnji i preradi ukazujući na njihove značajne u prehrani, a posebno vodeći računa o načelima zdrave prehrane suvremenog čovjeka.

Iz sadržaja:

PREDGOVOR / ROBA / TEHNOLOGIJA / KLASIFIKACIJA ROBE / NORMIZACIJA I NORME / AMBALAŽA I PAKOVINE / PALETIZACIJA I TRANSPORT / SKLADIŠTA I USKLADIŠTENJE ROBE / TEHNOLOGIJA ROBE / ZRAK / HLAĐENJE / ENERGIJA / MJERNI SUSTAV / PREHRANA KROZ POVIJEST / OSNOVE BROMATOLOGIJE / PREHRANA I ENERGIJA / PROBAVA HRANE / TROVANJE HRANOM / ZDRAVSTVENI NADZOR NAD NAMIRNICAMA U PROIZVODNJI I PROMETU / KONZERVIRANJE NAMIRNICA / ADITIVI / SUPLEMENTI / SUVREMENI TEHNOLOŠKI TRENDOVI U PROIZVODNJI I POTROŠNJI HRANE / PODJELA PREHRAMBENE ROBE / NAMIRNICE BILJNOG PODRIJETLA / ŽITARICE / MLINSKI PROIZVODI / PEKARSKI PROIZVODI / TJESTENINE / KEKSI I SRODNI PROIZVODI / ŠKROB I PREHRAMBENI PROIZVODI OD ŠKROBA, DEKSTRIN / ŠEĆER I ŠEĆERNA ROBA / BOMBONSKI I KREM PROIZVODI / POVRĆE I PRERAĐEVINE OD POVRĆA / VOĆE I PRERAĐEVINE OD VOĆA / UŽIVALA / OSVJEŽAVAJUĆA BEZALKOHOLNA PIĆA / ALKOHOLNA PIĆA / JAKA ALKOHOLNA PIĆA / PIVO / ETANOL / OCAT / MESO I PRERAĐEVINE OD MESA / RIBE / MLIJEKO I PROIZVODI OD MLIJEKA / JAJA / ŽIVOTINJSKE I BILJNE MASNOĆE / VEGETARIJANSKA PREHRANA / MAKROBIOTIČKA PREHRANA / EKOLOGIJA I PREHRANA / LITERATURA / KAZALO POJMOVA / PRILOZI

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “PREHRAMBENA ROBA”

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

Akcija!
Nema na zalihi

SIGURNOST HRANE

TRENDOVI U PREHRANI