RAČUNOVODSTVO TRGOVAČKIH DRUŠTAVA - Naruči svoju knjigu

RAČUNOVODSTVO TRGOVAČKIH DRUŠTAVA

Autor: Gulin, Danimir; Idžojtić, Ivan; Mrša, Josipa; Sirovica, Kornelija; Spajić, Ferdo; Vašiček, Vesna; Žager, Lajoš
Područje: Financije i računovodstvo
Područje: Pravo
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2006
Broj stranica: 797
Uvez: Meki

26,54 

Renomirani autori i računovodstvena legenda prof. dr. sc. Ferdo Spajić ovim djelom o računovodstvu trgovačkih društava i poreznim aspektima njihovog djelovanja privlače posebnu pozornost i vrijednost.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 2178 Kategorije: ,

Opis

O knjizi:

Bez knjigovodstva, posebno bez analitičkih knjigovodstava, nema uporabljivih, odnosno potrebnih informacija za menadžment svakoga trgovačkog društva. Za knjigovodstvo se obično smatra da je njegov zadatak izrada financijskih izvještaja i poreznih prijava za, tzv. eksterne korisnike informacija. Upravo za potrebe menadžmenta uključivanjem planiranih veličina u knjigovodstvo, iz ove faze računovodstvenog procesa izlaze tekuće informacije o ostvarivanju planiranih zadataka na različitim razinama odgovornosti menadžmenta.

U ovom izdanju najviše pažnje bit će posvećeno knjigovodstvu i financijskim izvještajima. Uz knjigovodstvenu problematiku u primjerima su prezentirani i porezni aspekti poslovnih događaja, odnosno transakcija. U analizi poslovnih događaja uvažena su računovodstvena načela sadržana u Zakonu o računovodstvu, u Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja (MSFI) i dr.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

, , , , , ,

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “RAČUNOVODSTVO TRGOVAČKIH DRUŠTAVA”

Povezane knjige - Naša preporuka