SUVREMENI MENADŽMENT - Naruči svoju knjigu

SUVREMENI MENADŽMENT

Vještine, sustavi i izazov
Autor: Bahtijarević-Šiber, Fikreta; Sikavica, Pere
Područje: Menadžment
Karakter: znanstvena
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 676
Uvez: Meki

55,74 

Opis novih pristupa i tehnika menadžmenta, utjecaja informacijske tehnologije, kao i suvremenih uvjeta i načina odlučivanja. Kao posebna područja menadžmenta prikazani su međukulturalni i međunarodni menadžment te tražena visoka poslovna i menadžerska etika.

SKU: 643 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Knjiga je namijenjena studentima Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao udžbenik za predmet Menadžment na III. godini studija. Sastoji se od 4 dijela i 17 poglavlja. Logički je strukturirana i postupno uvodi čitatelja u sve bitne aspekte suvremenog menadžmenta. Središnje mjesto u knjizi ima prvo poglavlje, koje nosi naziv “Menadžerske vještine”, jer doista, suvremeni menadžer mora odlično poznavati sve menadžerske vještine. Njegova uspješnost u vještinama menadžmenta osposobljava ga za najizazovnije poslove i za rješavanje najsloženijih problema. Da bi menadžer bio uspješan u vještinama menadžmenta, on mora poznavati sustave, pristupe, tehnike i sredstva menadžmenta, što se obrađuje u drugom dijelu knjige.

Treći dio knjige odnosi se na posebna područja menadžmenta, pa je izučavanje međukulturalnoga i međunarodnog menadžmenta te menadžmenta u globalnom okruženju potrebno i našim studentima koji se zapošljavaju i u globalnim organizacijama. Posljednje poglavlje “Izazovi menadžmenta u 21. st.” obrađuje teme poslovne i menadžerske etike i društvene odgovornosti kompanija, upravljanje znanjem i različitostima te ulogu žena u menadžmentu.

Iz recenzija: 

Knjiga je svojim sadržajem, širinom obuhvata tema, načinom obradbe materije, jasnoćom iznošenja vlastitih stajališta autora te logičnim promišljanjem svih tema izuzetno vrijedno djelo koje nadmašuje svoju namjenu. Autorski tim podario je svojim studentima, menadžerima u svim organizacijama i na svim razinama menadžmenta te svim zainteresiranim čitateljima izuzetno vrijednu knjigu, za koju se može tvrditi da je najvrjednije djelo te vrste u nas. Prof. dr. sc. Marin Buble

Iz sadržaja:

Menadžerske vještine

Menadžerski sustavi, pristupi, tehnike i alati

Posebna područja menadžmenta

Izazovi menadžmenta u 21. stoljeću

Dodatne informacije

Godina izdanja

Izdavač

Školska knjiga

Karakter

znanstvena

Broj stranica

Autor

Bahtijarević-Šiber, Fikreta, Sikavica, Pere, Pološki Vokić, Nina

Uvez

Meki

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka