UMIJEĆE RAZGOVORA - Naruči svoju knjigu

UMIJEĆE RAZGOVORA

Autor: Brajša, Pavao
Područje: Komunikacija, odnosi s javnošću, mediji
Karakter: stručna
Godina izdanja: 1996
Broj stranica: 192
Uvez: Meki

140,00 kn

Vještina razgovora svakidašnja je potreba ljudske vrste, jer – uspješno razgovarati znači i uspješno živjeti. Brajšin priručnik o umijeću razgovora niz je pouka za kvalitetan i uspješan razgovor. Pisano pregledno i jednostavno, štivo je dostupno svakom čitatelju, a onima ambicioznijima nudi se pregršt najnovije literature iz svijeta interpersonalne komunikologije.

Opis

Iz sadržaja:

Zašto je razgovor potreban čovjeku (razgovor stvara, razvija i održava čovjeka) / Što je razgovor i iz čega se sastoji (razgovor je znanstvena disciplina) / Razgovor s riječima i bez njih / Odnosi i sadržaji tijekom razgovora / Osobna obilježja razgovora / Načini razgovora / Kako poboljšati razgovor (davanje, primanje i traženje objašnjenja, međusobno slušanje, razgovor u razgovoru)

 

O knjizi:

Čovjek vrlo brzo svlada umijeće govora, ali mu je čitav potreban da svlada umijeće razgovora s ljudima. Uspješno razgovarati znači i uspješno živjeti. To nije samo profesionalna vještina nego općenito ljudska vještina preživljavanja.
Zbog toga je bilo potrebno napraviti jednostavan i svima dostupan priručnik za svakodnevni razgovor. U ovom priručniku profesor Brajša, vrsni komunikolog i psihoterapeut, pokušao je na jednostavan način, običnim rječnikom učiniti dostupnim svakom čovjeku spoznaje suvremene znanosti o razgovoru. Cilj mu je bio da dadne samo poticaj za razmišljanje o sebi i svojem razgovoru, a ne dobivanje neke objektivne dijagnoze.
Ova knjiga ne nudi gotova rješenja za uspostavljanje i razvijanje uspješnog razgovora, nije pisana kao pravilo, zakon ili tvrdnja, već podrazumijeva vlastiti osobni angažman kao potreban preduvjet za oživljavanje štiva.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručna

Uvez

Meki

Autor

Brajša, Pavao

Broj stranica

ISBN

Izdavač