ANTOLOGIJSKE DRAME - Naruči svoju knjigu

ANTOLOGIJSKE DRAME

Autor: Štivičić, Ivo
Područje: Lijepa književnost (naš izbor)
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 356
Uvez: Meki s klapnom

14,21 

Štivičićeve su drame takve su da ih je lako i sa zadovoljstvom čitati: imaju odličnu dramsku strukturu, upečatljivo karakterizirane likove te duhovite dijaloge, govori nam kritičarka Olga Vujović. Štivičić piše ”onako kako glumac diše” i upravo će zato ova zbirka biti na zadovoljstvo ljubiteljima vrhunske umjetnosti.

SKU: 2097 Kategorija:

Opis

Iz recenzija:

Da Ivo Štivičić nekim slučajem nije napisao doslovno ništa drugo osim scenarija za televizijsku seriju ‘Kuda idu divlje svinje’, hrvatska kultura svejedno bi mu bila dužna kao malo kojem našem piscu u prošlom stoljeću. Prethodna je rečenica, međutim, mač s dvije oštrice: ‘Divlje svinje’ svojom su veličinom, genijalnošću i uspjehom nepravedno zasjenile gotovo sve ostalo veliko i važno što je Štivičić napisao za televiziju. Nije to nikakva endemska pojava kad je riječ o opusima pisaca, prije je to pravilo nego izuzetak, pa ne treba nad time žalovati i lamentirati. Nepravdu treba ispravljati, a ova knjiga čini baš to.

Četiri Štivičićeve ratne drame – ‘Apel’ (1965.), ‘Kokošari’ (1968.), ‘Puška u cik zore’ (1981.) i ‘Tamburaši’ (1982.) – dokaz su da hrvatska kultura tom čovjeku duguje mnogo više nego što se čini na prvi pogled. Ivica Đikić

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ANTOLOGIJSKE DRAME”

Povezane knjige - Naša preporuka