ARHITEKTURA SUVREMENIH ORGANIZACIJA - Naruči svoju knjigu

ARHITEKTURA SUVREMENIH ORGANIZACIJA

Autor: Schatten, Markus; Žugaj, Miroslav
Područje: Menadžment
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2005
Broj stranica: 244
Uvez: Tvrdi

23,89 

Autori su ovom knjigom uspješno popunili dotadašnju prazninu u obradi ove teme namijenjene teoretičarima, praktičarima, ali i studentima koji se bave gradivima o suvremenim organizacijama.

SKU: 2184 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Arhitektura suvremenih organizacija ima veliko značenje u organizacijskoj teoriji i praksi. Arhitektonski elementi organizacije modeliraju organizacijski prostor poslovanju. Svrha, ciljevi i zadaci istraživanja za ovu knjigu bila su ta da se na jednom mjestu ukaže na suvremene organizacije. Jasno je da će neke od njih trajno ostati u organizacijskoj teoriji i praksi, a dio će jednostavno nestati. One suvremene organizacije koje se neće potvrditi u praksi morat će umrijeti.

Motivi, odnosno razlozi zbog kojih su se autori potrudili napisati ovu knjigu, su u tome što u Hrvatskoj do tada još nije bilo knjige koja tu materiju tretira na način koji oni primjenjuju u ovoj knjizi. U nekim sveučilišnim udžbenicima nalazili su se samo neki novi oblici suvremenih organizacija. Od početka 21. stoljeća sve češće se organizacija pokušava sagledati s jednog holističkog stajališta. Naime, odustaje se od razlaganja i analize pojedinačnih dijelova i elemenata organizacije kao samosvrsishodnih, već se organizacija pokušava sagledati u svojoj sveukupnosti.

Iz sadržaja:

UVOD / OBLIKOVANJE ORGANIZACIJSKE ARHITEKTURE / Strategija / Formalna i neformalna organizacije / Suvremeni koncepcti organizacijskog oblikovanja / … / ORGANIZACIJSKE STRUKTURE / Pojam i definiranje organizacijske strukture / Hijerarhijske strukture / Heterarhijske (mrežne) strukture / … / ORGANIZACIJSKE SUPRASTRUKTURE / Ad-hoc suprastrukture (ad-hoc-kracije) / SStabilne suprastrukture / ORGANIZACIJSKE ARHITEKTURE / T-oblik organizacije / Organizacija djeteline / Organizacija 4C / … / MODELI ZA VREDNOVANJE I USPOREDBU / Model O’Neill/Beuvais/Scholl / Fleksibilnost/otvorenost / Referentni model organizacijske arhitekture / ZAKLJUČAK O ARHITEKTURI SUVREMENIH ORGANIZACIJA / LITERATURA / POPIS SLIKA / POPIS TABLICA / SAŽETCI NA STRANIM JEZICIMA / KAZALO IMENA / KAZALO POJMOVA

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

,

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ARHITEKTURA SUVREMENIH ORGANIZACIJA”

Povezane knjige - Naša preporuka