Akcija!
DOP –  Društveno odgovorno poslovanje - Naruči svoju knjigu

DOP – Društveno odgovorno poslovanje

Suvremena teorija i najbolja praksa
Autor: Kotler, Philip; Lee, Nancy
Područje: M.E.P. - naša izdanja
Područje: Održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2009
Broj stranica: 289
Uvez: Tvrdi

22,16 

Čuveni guru marketinga, Kotler, postavlja pitanje: Možemo li biti sretnije društvo? Pokazuje se, još ne: za tu je sreću potrebno više darivanja, manje uzimanja. Kotler u ovoj knjizi spaja teoriju i praksu, upućuje kako raditi, kako izabrati akciju, kako se organizirati, daje terminologiju, alate i tehnike. Prikazana je svjetska praksa kroz primjere šezdesetak kompanija kao što su Dell, FedEx, Hewlett-Packard, Levi Straus i Starbucks.

Opis

O knjizi: 

Možemo li biti sretnije društvo? Pokazuje se, još ne: za tu je sreću potrebno više darivanja, manje uzimanja. Društvo današnjice postalo je presloženo da bi funkcioniralo birokratskim upravljanjem odozgo, zasnivalo se na sumnjivom sustavu kolektivnih  vrijednosti. Povećana odgovornost biznisa za procese u društvu pokazuje se nužnošću , preduvjetom sreće, razvoja i opstanka. Nijedna tvrtka ne posluje u zrakopraznom prostoru; tvrtke su dio društva. Poduzeća su pozvana ostvarivati više od profita i zapošljavanja ljudi. Globalna ideja o odgovornom poslovanju i održivom razvoju prerasta u Svjetski pokret.

Ova je knjiga djelo čuvenog  marketing gurua Philipa Kotlera i koautorice Nancy Lee. Kotler u ovoj knjizi spaja teoriju i praksu, upućuje kako raditi, kako izabrati akciju, kako se organizirati, daje terminologiju, alate i tehnike. Prikazana je svjetska praksa kroz primjere šezdesetak kompanija kao što su Dell, FedEx, Hewlett-Packard, Levi Straus i Starbucks. Uzlazak ove knjige kod nas, nakon objave u mnogim zemljama, važna je činjenica. Pripomoći će širenju svijesti o DOP- u i upućivati kako se može bolje raditi. 

Iz sadržaja:

PREDGOVOR HRVATSKOM IZDANJU / ZAHVALE SURADNICIMA / UVOD / ODGOVORNO  PONAŠANJE – POSLOVNA STRATEGIJA / KORPORATIVNE DRUŠTVENE AKCIJE: ŠEST NAČINA NA KOJI TVRTKA ČINI DOBRO / KORPORATIVNO PROMOVIRANJE DRUŠTVENIH CILJEVA: PORAST  SVIJESTI I BRIGE O DRUŠTVU / MARKETING TVRTKE POVEZAN  S DRUŠTVENIM CILJEM: DONACIJE ZASNOVANE NA OPSEGU PRODAJE PROIZVODA / DRUŠTVENI MARKETING: KAMPANJE ZA PROMJENU PONAŠANJA / KORPORATIVNA FILANTROPIJA: DOBROČINSTVO PREMA DRUGIMA U ZAJEDNICI / VOLONTERSKI RAD ZA ZAJEDNICU: ZAPOSLENICI DARUJU SVOJE VRIJEME I SPOSOBNOSTI / DRUŠTVENO ODGOVORNE POSLOVNE PRAKSE: REDOVNO POSLOVANJE TEMELJENO NA POVIŠENOJ DRUŠTVENOJ ODGOVORNOSTI / 25 OSVJEDOČENO NAJBOLJIH PRAKSI: KAKO UČINITI NAJVIŠE I ZA TVRTKU I ZA DRUŠTVENI CILJ / MARKETINŠKE PREPORUKE TRAGATELJIMA ZA PARTNERIMA I DONATORIMA U OBLASTI DOP-A / NAPOMENA

Dodatne informacije

Godina izdanja

Karakter

stručno-popularna

Uvez

Tvrdi

Autor

Kotler, Philip, Lee, Nancy

Broj stranica

ISBN

Izdavač