GOVORI KOJI SU PROMIJENILI SVIJET - Naruči svoju knjigu

GOVORI KOJI SU PROMIJENILI SVIJET

Autor: Sebag Montefiore, Simon
Područje: Komunikacija, odnosi s javnošću, mediji
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2023
Broj stranica: 324
Uvez: Meki

18,90 

Otkrijte što su o vremenu u kojem su živjeli govorili kraljica Elizabeta II., Martin Luther King, Sokrat, Mao Ce-tung, John F. Kennedy, Muhammad Ali, Osama bin Laden, Napoleon Bonaparte i mnogi drugi.

Opis

O knjizi:

Knjiga ‘Govori koji su promijenili svijet’ obuhvaća izvanredne govore koji sežu od antičkih vremena do današnjih dana. Neki su herojski i nadahnjujući, neki su zlonamjerni i strahoviti, neki su briljantni i dirljivi, a neki okrutni i jezivi. Govori koji su promijenili svijet oživljavaju prošlost, obogaćuju sadašnjost i osvjetljavaju put u budućnost.

U knjizi ćete pronaći pet ratnih poziva na okupljanje Winstona Churchilla, proročanske govore Martina Luthera Kinga „Sanjam” i „Vidio sam obećanu zemlju”, inspirativne riječi Johna F. Kennedyja i strastvene molbe Nelsona Mandele – prvu na njegovu suđenju 1964. i drugu kada je izabran za predsjednika Južnoafričke Republike 1994. Tu su i povijesni govori Elizabete I., Olivera Cromwella, Georgea Washingtona, Napoleona Bonapartea, Abrahama Lincolna, Emmeline Pankhurst, Mahatme Gandhija, Adolfa Hitlera, Jozefa Staljina, Indire Gandhi, Franklina D. Roosevelta, generala Georgea S. Pattona, Mao Zedonga, Malcoma X-a, pape Ivana Pavla II., Vaclava Havela, Mihaila Gorbačova te mnogi drugi govori velikih muškaraca i žena kojima su privlačili, ohrabrivali ili strašili one koji su ih slušali.

Svaki je govor popraćen uvodom kojim su objašnjene njegove povijesne okolnosti i utjecaj na trenutačne događaje, kao i one koji su slijedili. Biografija govornika otkriva kako se svatko od njih našao na povijesnom raskrižju.

Knjiga ‘Govori koji su promijenili svijet’ u svijetu je prodana u više od milijun primjeraka.

Dodatne informacije

Autor

Godina izdanja

Broj stranica

Karakter

ISBN

Uvez