MUNJEVITI MOMCI S WALL STREETA - Naruči svoju knjigu

MUNJEVITI MOMCI S WALL STREETA

Autor: Lewis, Michael
Područje: Investiranje i osiguranje
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 276
Uvez: Meki

15,79 

Kako je grupa mladih genijalaca spriječila najveće financijske mešetare da ovladaju svjetskom ekonomijom.

SKU: 986dcfc2c0c5 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Povod ovoj knjizi bio je pokušaj najvećih američkih banaka od prije nekoliko godina da izgrade poprilično skup i jako brz sustav prijenosa poslovnih podataka kako bi iz financijske utrke izbacili sve sporije konkurente te na taj način ostvarili monopol nad svjetskim biznisom. Grupa iznimno sposobnih mladih burzovnih stručnjaka na domišljat način spriječla ih je u tome… Glasoviti američki autor non-fiction uspješnica u ovom svojevrsnom financijskom trileru oslikava Wall Street nakon krize, kao i nove vrste financijske domišljatosti.

Wall Street je posljednjih desetljeća potpuno promijenio svoju prirodu. Njime više ne upravljaju samo ljudi, njime danas dominiraju strojevi. Brokere su zamijenili kompjuteri, oni obavljaju daleko najveći dio transakcija na Wall Streetu, ali i na drugim svjetskim burzama. Procjenjuje se da oko 60 posto burzovnih transakcija obavljaju kompjuteri, te da se preko kompjutera, bez izravnog sudjelovanja ljudi, obavljaju poslovi vrijedni stotine milijardi dolara.
Burzovni stručnjaci znaju da je kod kompjuterskog trgovanja najvažnija brzina, tko ima brže kompjutere i brže prijenosne sustave poslovnih podataka taj je u velikoj prednosti. I sasvim mali pomak u brzini prijenosa podataka može imati ogromne posljedice po stanje na burzama. Ovdje nije riječ o minutama ili sekundama, nego se brzina prijenosa podataka mjeri u nanosekundama. Nekoliko nanosekundi brži prijenosni sustavi mogu vlasnicima donijeti profite koji se mjere u milijardama dolara.
Ono što su oni napravili otkrio je u ovoj knjizi poznati američki autor non-fiction bestselera Michael Lewis. On se već i do sada u svojim jako čitanim knjigama redovito bavio velikim mijenama u najpropulzivnijim sferama američkog društva. U ovoj knjizi opisuje jedan svijet koji je rijetko poprište ovakvih uzbudljivih istinitih trilera. Kada je Lewisova knjiga „Munjeviti momci s Wall Streeta“ izašla u SAD, ona je izazvala ne samo senzaciju među čitateljima, pa je tjednima bila na prvom mjestu rangliste najprodavanijih knjiga „New York Timesa“, nego je samo dan nakon njenog izlaska FBI pokrenuo istragu u vezi senzacionalnog otkrića mogućeg krupnog financijskog kriminala koji je u knjizi razotkriven. Michael Lewis rođen je 1960. godine u New Orleansu, diplomirao je na slavnom sveučilištu Princeton, magistrirao na jednako tako slavnoj visokoškolskoj ustanovi London School of Economics, te kasnije radio kao ekonomski komentator za nekoliko američkih listova i magazina. Danas se smatra vodećim američkim autorom non-fiction bestselera iz sfere biznisa i financija.

Dodatne informacije

Autor

Karakter

Godina izdanja

Broj stranica

Uvez

ISBN

Izdavač

Povezane knjige - Naša preporuka