Akcija!
ORGANIZACIJA DOGAĐAJA U TURIZMU I KRIZNO UPRAVLJANJE - Naruči svoju knjigu

ORGANIZACIJA DOGAĐAJA U TURIZMU I KRIZNO UPRAVLJANJE

Autor: Markotić, Ivan; Mihaljević, Branko; Šoljić, Ante
Područje: Menadžment
Područje: Turizam
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2023
Broj stranica: 156
Uvez: Meki

21,98  (165,61 kn)

Autori u knjizi obrađuju problematiku organizacije događaja, razmatraju pitanja standardizacije događaja i održivi menadžment događaja, kao i rizike i krizno upravljanje događajem.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 13711 Kategorije: , Oznaka:

Opis

O knjizi:

Radi se o relativno kratkom djelu koje je fokusirano na dubinsku analizu teorijsko – znanstvenu i stručno – praktičnu proradu fenomena organizacije događaja u turizmu i kriznom upravljanju. Postoji cijeli niz razloga zašto su se autori odlučili napisati jednu ovakvu knjigu. Sama organizacija događaja u turizmu i krizno upravljanje jesu univerzalna, svakodnevna i delikatna tema. Turizam nije moguće zamisliti bez usluga, a vrijednost usluga temelji se na znanju koje je uloženo u njihovo stvaranje. Dio tog znanja je i sigurnost. Percepcija sigurnosti usluge u turizmu svakako je jedan od najvažnijih dojmova i jedan od najvećih izazova današnjice. Od samih početaka razvoja turizma osim brojnih pozitivnih činitelja koji su utjecali (utječu) na njegov rast, on je također bio izložen i raznovrsnim negativnim utjecajima. Niz nepredvidivih događaja, gospodarska i politička previranja, prirodne katastrofe, i zarazne bolesti utjecali su na sigurnost putovanja te posljedično, dinamiku rasta turizma. Zajedničko obilježje svih tih događaja jest da su potpuno nepredvidivi i iznenadni, te da nastaju pod utjecajem prirodnih zbivanja i katastrofa (na što se ne može djelovati), ali i uslijed ljudske aktivnosti. Implementacija kriznog menadžmenta u organizaciji turističkih događaja više nije slučajnost, to je nešto što mora biti na prvom mjestu prioriteta. Uključuje zaštitu ljudi, materijalnih dobara i informacije, s ciljem osiguravanja sigurnog, uspješnog i održivog događaja.

Knjiga je strukturiran u devet logično poredani poglavlja, a sva ona imaju sličnu strukturu. Započinju definiranjem pitanja na koja se u tom poglavlju odgovara, potom slijedi elaboriranje teorijskih i stručno-praktičnih spoznaja. Elaboriranje je u svim poglavljima usklađeno s unutrašnjom logikom fenomena koji se obrađuje i utemeljeno na recentnoj stručnoj literaturi, empirijskim istraživanjima i profesionalnim iskustvima autora.

Autori u knjizi obrađuju problematiku organizacije događaja, razmatraju pitanja standardizacije događaja i održivi menadžment događaja, kao i rizike i krizno upravljanje događajem. Uz navedene probleme, autori su obradili i problem kriznog upravljanja u planiranju jednog događaja i krizno komuniciranje u turizmu. Krize i krizni menadžment u adrenalinskom turizmu je posebno važna tema u organizaciji događaja u turizmu. Modeli ranog otkrivanja kriza je nešto na čemu počiva sigurnost i krizno upravljanje. Studija slučaja upravljanje rizicima na Zrče festival beach je posebna vrijednost ove knjige. U prilogu knjige razrađene su i dvije studije slučaja, i to Studija slučaja – Cunami na plažama u Phuketu, Tajland, i Upravljanje kriznim situacijama na primjeru terorističkih napada 11. rujna 2001. godine na SAD.

Ova knjiga osim obrazovne ima i kulturološku misiju. Obrazovnu ispunjava u potpunosti jer omogućava strukturirano višerazinsko obrazovanje (informativno i formativno, osnovno i specijalističko), poziva na i omogućava aktivno i interaktivno učenje te zrači snagom kreativnog pristupa autora ovoj problematici. Njegova kulturološka misija je u tome što, progovarajući o univerzalnoj temi kriznog upravljanja, omogućava stručnjacima i „običnim“ ljudima da nešto nauče o jednom važnom aspektu za sve društvene zajednice, a posebno za turističke destinacije.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

, ,

Karakter

Uvez