Akcija!
PRIRUČNIK ZA HODAČE - Naruči svoju knjigu

PRIRUČNIK ZA HODAČE

Autor: Popović, Edo
Područje: Lijepa književnost (naš izbor)
Karakter: stručno-popularna
Godina izdanja: 2014
Broj stranica: 151
Uvez: Meki

129,00 Kn 116,10 Kn

‘Priručnik za hodače’ poziv je na usporavanje, na trijezan pogled unaokolo, i zašto ne – na odustajanje od potrošačkog ludila, najozbiljnije bolesti suvremenog društva.

SKU: 2015 Kategorija: Oznaka:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

Priručnik za hodače je trans-žanrovska proza, mješavina fikcije, reportaže, dnevničkih zapisa, eseja, citata prethodnika koji su polaganost otkrivali u prethodnim stoljećima i tisućljećima (Chaung Tse, Seneka, Montaigne, Ikkyû Sôjun, H. D. Thoreau, Aldous Huxley, Ernesto Sabato, Kodo Sawaki i ostali) te fotografija i crteža. Živimo brzo, svakim danom sve brže i brže, pritisnuti različitim zahtjevima. Što je tehnologija savršenija, čovjek više radi – to je jedan od paradoksa današnjice. Radimo osam, deset, dvanaest sati dnevno, ponekad i više, radimo vikendima i praznicima, samo da bismo kupili hrpu stvari koje nam, zapravo, ne trebaju.

Bilješke za ovu knjigu, stoji u uvodu rukopisa, „nastajale su na mjestima na kojima sam se zaticao proteklih pedeset godina: u buci i dimu kafića, u ponoćnim tramvajima, u mirisu smrekovih šuma, u oblacima koje je maestral dizao na Velebit, u minijaturnim hotelskim sobama s lancem vezanim crno-bijelim portabl televizorom, na crnim egejskim oblucima, u prašini slapova, u treperavoj svjetlosti podzemne željeznice, u rovovima i bunkerima, u oštrini aerosola bolničkih soba, na proljetnom vjetru s oceana, u kolodvorskim čekaonicama, u kafeima bescarinskih zona, iza rešetaka od trske na Starnbergersee odakle u Pustoj zemlji nailazi ljetni pljusak, uvijek hodajući varavom granicom između vode i kopna, neba i zemlje, sna i jave, života i smrti.“

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Izdavač

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “PRIRUČNIK ZA HODAČE”