Akcija!
RADNI ODNOSI - Naruči svoju knjigu

RADNI ODNOSI

- akutalnosti u 2018. godini
Autor: Gović Penić, Iris; Milković, Darko; Trošelj, Marko; Veljača, Marina; Zuber, Marija
Područje: Pravo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 232
Uvez: Meki

13,27 

Zakon o radu srž je pravnog sustava Republike Hrvatske. Ovaj je zbornik putokaz u razumijevanju njegove važnosti i primjene u praksi koji će olakšati rad pravnicima. Koristit će i fizičkim osobama u shvaćanju trenutnog stanja hrvatskog društva.

Opis

O knjizi:

Razmatrajući značaj radnopravnih propisa, možemo zaključiti da je riječ o propisima koji imaju značajan utjecaj na svakodnevno poslovanje brojnih poslovnih subjekata, ali i na karijere i rad samih radnika. Slobodno možemo zaključiti da Zakon o radu (Nar. novine, br. 93/14 i 127/17) uz manji broj drugih propisa predstavlja središnji dio, odnosno srž pravnog sustava Republike Hrvatske.

S druge se strane susrećemo s čestim problemima primjene spomenutog zakona u praksi zbog njegove podnormiranosti u pojedinim dijelovima kojom se naišlo na dvosjekli mač – nedorečenost zakona i fleksibilnost uređenja radnih odnosa. Uloga pravnika, ali i svih drugih stručnjaka je upravo premostiti nedorečenost kako bi potencijalna fleksibilnost došla do punog izričaja, a, naravno, u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i drugim propisima. Ovaj zbornik stoga treba smatrati putokazom jer su autori svojim stručnim znanjem i pozivanjem na praksu hrvatskih sudova nastojali nadomjestiti nedostatak normi koji upravo dovodi do problema primjene u praksi.

Osim toga, pojedina poglavlja su odraz trenutka u kojem se nalazi hrvatsko društvo pa obrađuju mjere aktivne politike zapošljavanja u 2018. godini i primjenu novih europskih propisa o zaštiti osobnih podataka. Naposljetku se nadamo da će ovaj zbornik doista ispuniti svoj cilj i biti pomoćni alat za rad pravnika u praksi.

Iz sadržaja:

Darko Milković, mag. iur., sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske –
Pojedina pitanja vezana uz otkaz ugovora o radu

dr. sc. Iris Gović Penić, sutkinja Županijskog suda u Zagrebu –
Primjena procesnih odredaba iz Zakona o radu i Zakona o parničnom postupku u radnom sporu

dr. sc. Marija Zuber, savjetnica-urednica, Računovodstvo i financije, Zagreb –
Načini ispunjenja poslodavčevih novčanih obveza prema radniku

Marina Veljača, prof., v.d. rukovoditeljice, Odjel za aktivnu politiku zapošljavanja pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Zagreb –
Mjere akkivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2018. godini

Marko Trošelj, mag. iur., viši stručni suradnik u Službi za međunarodnu suradnju, EU i pravne poslove pri Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Zagreb –
Modernizacija zakonodavstva o zaštiti osobnih podataka

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

, , , ,

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka