SOCIOLOGIJA UPRAVE - Naruči svoju knjigu

SOCIOLOGIJA UPRAVE

Autor: Kregar, Josip
Područje: Pravo
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2014
Broj stranica: 168
Uvez: Meki

15,93 

Udžbenik namijenjen prvenstveno studentima upravne znanosti. Obrađuje vezu sociologije i upravnih znanosti podastirući dosadašnje ideje o društvenoj dimenziji upravljanja poznatih stručnjaka poput Adama Smitha, Fayola, Webera, Maslowa…

SKU: 2115 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Prvo izdanje udžbenika namijenjenog studentima studija javne uprave i upravnih znanosti. U udžbeniku se obrađuju osnovne teorije postavke sociologije uprave, prezentirajući ideje o upravljanju poznatih socioloških teoretičara, zatim se dotiče odnosa uprave i društva, uprave i globalnog sustava, objašnjavajući utjecaj globalizacije na upravu, tranzicijski proces u kojem se nalazi te naposlijetku podastire ekskurs o depolitizaciji i profesionalizaciji javne uprave s naglaskom na merit sistem javne uprave.

Upravna znanost i sociologija povezane su kao i uprava. Vjerojatno je lako, u obje discipline, utvrditi koju ulogu uprava ima u društvu. Grubo rečeno, uprava ima zadatak društvene integracije. Integracija je najsloženiji i problematičan zadatak društva (funkcionalni imerativ).

Iz sadržaja:

PREDGOVOR / SOCIOLOGIJA UPRAVE / UPRAVA I DRUŠTVO / UPRAVA I GLOBALNI SISTEM / LITERATURA

Dodatne informacije

Broj stranica

Godina izdanja

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “SOCIOLOGIJA UPRAVE”

Povezane knjige - Naša preporuka