TIHO RUŠENJE - Naruči svoju knjigu

TIHO RUŠENJE

Autor: Prtenjača, Ivica
Područje: Lijepa književnost (naš izbor)
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 152
Uvez: Meki

79,00 Kn

Glavni junak, soboslikar s diplomom profesora književnosti, sa svojim pomoćnikom treba učiniti ono što i inače radi: oljuštiti sve sa zidova i ponovo ofarbati. Ali, čovjek koji ih je angažirao, i njegova životna priča, promijenit će živote svih likova u ovom velikom romanu kojeg možemo čitati kao nastavak nagrađenog rukopisa ‘Brdo’.

SKU: 2067 Kategorija:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

U ‘Tihom rušenju’ Ivica Prtenjača ponovo se uspinje na ‘brdo’, ali ovaj put ono se nalazi u Haulikovoj ulici, u jednom oronulom zagrebačkom stanu. Tijekom rušenja i renoviranja stana događa se isto što i tijekom života na brdu u prošlom, nagrađenom Prtenjačinu romanu – odmak, kontempliranje i preslagivanje života. Ali pisac je ovaj put, usprkos tragičnim događajima o kojima čitamo, optimističniji, a njegovi junaci čine se spremniji za nastavak života.

‘Tiho rušenje’ može se čitati i kao svojevrstan nastavak Brda, ne po principu što je bilo dalje, jer likovi su novi, nego kao sljedeća pjesma u pjesničkom ciklusu, u kojem sve tekstove povezuju dominantni motivi i teme. Tiho rušenje, naravno, nije pjesma, nego velik roman u kojem ima puno poezije. S jedne strane filigranski precizne rečenice, a s druge začudne metafore spuštaju nas u ono što je proznom iskazu obično nedohvatljivo, i jamče čitateljski užitak koji u ovoj zemlji, na taj način, može pružiti samo Ivica Prtenjača.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “TIHO RUŠENJE”

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

KRIZNI MENADŽMENT, II. izdanje

Vodič kroz planiranje, prevenciju i oporavak

Sučević, Danko

SMOKVA