TURISTIČKE AGENCIJE - Naruči svoju knjigu

TURISTIČKE AGENCIJE

Autor: Vukonić, Boris
Područje: Poslovanje
Područje: Turizam
Karakter: znanstvena-udžbenik
Godina izdanja: 2003
Broj stranica: 306
Uvez: Meki

12,61 

Istraživati turizam nije moguće bez doticanja turističkih agencija. Riječ je snažnome i profitabilnom sektoru, stoga kako bi se razumio, autor je prikupljenu građu o turističkom posredovanju sistematizirao i oblikovao kao pregledan i lako čitljiv udžbenik namijenjen kako obrazovnoj zajednici, tako i svim turističkim djelatnicima.

SKU: 2192 Kategorije: ,

Opis

O knjizi:

Od ugostiteljstva i prometa, danas gotovo da i nema ljudskih djelatnosti koje se nisu uključile u turizam te koje se ne bi mogle dovesti u vezu s razvojem turizma. Zanimljivo je da jedna djelatnost u tom velikom i razvijenom sustavu počinje gotovo i kada sam turizam, a svakako kada i turizam shvaćen u modernome smislu te riječi. To su putničke, odnosno kasnije turističke agencije. No i sama djelatnost tih agencija pratila je svojim sadržajem i tehnikom rada razvoj turističkog fenomena, iako ima i onih koji smatraju da su i agencije gotovo istom snagom djelovale na razvoj turizma, osobito od pedesetih godina do sada.

U sve složenijim odnosima na međunarodnom turističkom tržištu ravnopravno uključivanje u međunarodne turističke tokove mogu ostvariti samo one zemlje čije je turističko gospodarstvo adekvatno organizirano, a to znači suvremeno. U takvu kontekstu nije moguće mimoići rad i djelovanje čitavog sektora izraslog iz rada putničke agencije, a koji danas nazivamo turističkim posredovanjem. Posredovanje je način djelovanja na turističkom tržištu, ali i čitav sektor priređivanja. Ovaj će vam udžbenik pomoći u razumijevanju ove cjelokupne problematike te unaprjeđenju vlastitog poslovanja.

Iz sadržaja:

UVOD / NASTANAK / Putovanje u ljudskom društvu / Tržišni uvjeti nastanka turističkih agencija / Povijesni pregled nastanka turističkih agencija / … / TEORIJA POSREDOVANJA (U TURIZMU) / Pojam i teorija turističkog posredovanja / Zadaci, poslovi i funkcije turističkih agencija / Vrste i podjela turističkih agencija / Turoperator / … / PROCES REPRODUKCIJE POSLOVANJA PODUZEĆA TURISTIČKOG POSREDOVANJA / Specifičnost elemenata radnog procesa turističke agencije / … / TRŽIŠNA (MARKETINŠKA) KONCEPCIJA I POLITIKA POSLOVANJA U TURISTIČKOM POSREDOVANJU / Istraživanje tržišta za potrebe poslovne politike / Politika cijena / Politika prodaje (plasmana) / Promotivna politika / … / ORGANIZACIJA PODUZEĆA TURISTIČKOG POSREDOVANJA / Ciljevi i faktori organizacije  / Poslovnice turističkih agencija / Organizacija ostalih poslovnih aktivnosti u turističkoj agenciji / … / REZULTAT POSLOVANJA I EKONOMSKA MJERILA USPJEŠNOSTI POSLOVANJA U TURISTIČKOM POSREDOVANJU / LITERATURA

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “TURISTIČKE AGENCIJE”

Povezane knjige - Naša preporuka