TURIZAM I RAZVOJ - Naruči svoju knjigu

TURIZAM I RAZVOJ

Pojam, načela, postupci
Autor: Keča, Ksenija; Vukonić, Boris
Područje: Turizam
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2001
Broj stranica: 280
Uvez: Meki

11,28 

Udžbenik koji sintetizira spoznaje i svjetska znanja što se tiče razvojnih segmenata turizma. Nužno je naglasiti kako se udžbenik bavi globalnim razvojem, a ne razvojem pojedinih gospodarskih subjekata (poduzeća, tvrtki, korporacija i sl.)

SKU: 2056 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Turizam je dio naše svakodnevnice, dio sadašnjosti za velik dio svijeta, a time i dio budućnosti našeg planeta. Iako relativno mlada pojava u povijesti čovječanstva, turizam je do sada svojim razvojem donio područjima i zemljama gdje se razvijao mnogobrojne posljedice, pozitivne i negativne, a zbog njihova opsega razumljivo je da se o njima mnogo govori, da ih se istražuje i o njima razmatra na raznim razinama akademske i opće društvene zajednice.

Turizam i razvoj dva su pojma koje je moguće promatrati u uzročno-posljedičnom odnosu određenim pojedinačnim utjecajem. Dakako, u takvim razmišljanjima dolazimo do logičnog pitanja o njihovoj međusobnoj vezi. O tome bi dijelom trebala raspravljati i ova knjiga. No da bi sadržaj ove knjige odgovorio osnovnom pitanju koje je cilj ovog rada, potrebno je precizirati pojam razvoja. Isto autor čini i s pojmom turizma kako bi s približno istih pozicija sučelio ta dva pojma.

Iz sadržaja:

TURIZAM DANAS – NEZAOBILAZNI SVJETSKI FENOMEN / TURIZAM I TEORIJA RAZVOJA / TURIZAM I FAKTOR PROSTORA / RAZVOJ KAO POJAM I NJEGOV ODNOS PREMA TURIZMU / PLANIRANJE ZA POTREBE TURIZMA / GRANICE MOGUĆNOSTI TURIZMA KAO ČIMBENIKA RAZVOJA / LITERATURA

Dodatne informacije

Broj stranica

ISBN

Autor

,

Izdavač

Karakter

Uvez

Godina izdanja

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “TURIZAM I RAZVOJ”

Povezane knjige - Naša preporuka