TURIZAM - Naruči svoju knjigu

TURIZAM

Budućnost mnogih iluzija
Autor: Vukonić, Boris
Područje: Turizam
Karakter: znanstvena-udžbenik
Godina izdanja: 2010
Broj stranica: 222
Uvez: Tvrdi

21,90 

Ovaj je rad svojevrsni sažetak autorovih razmišljanja o aktualnim problemima turizma u prošlosti, sadašnjosti i najviše budućnosti. Djelo predstavlja doprinos ekonomskoj znanosti te je prikladno sredstvo za promišljanja turističkog gospodarstva u najširem smislu za sve one koji se bave ovom problematikom u praksi.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 2157 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Autor analitički i kritički progovora o temeljnim suvremenim problemima i razvojnim perspektivama svjetskog turizma. U prvom djelu knjige ‘Turizam i njegovo biće’ polazi od temeljnih definicija turizma te analizira odnos ekonomske teorije i ekonomike turizma. U drugome dijelu ‘Prošlost i sadašnjost fenomena turizma’ osvrće se na povijesni razvoj turizma koji uvjetuje i neke današnje probleme (preizgrađenost kapaciteta, uništavanje okoliša i slično).

Posebnu pažnju posvećuje pitanju sigurnosti suvremenog svijeta, ratovima i terorizmu koji bitno utječu na turizam, te problemu prirodnih katastrofa. Treći dio, ‘Budućnost fenomena turizma’, raspravlja o turizmu u doba globalizacije, o održivom turizmu te o turizmu kao poticatelju razvoja zemalja trećeg svijeta. Autor sagledava i nove aspekte razvoja turizma kao što su mega događaji, uloga povijesnih gradova, turistička putovanja potaknuta kulturno-povijesnim nasljeđem (Heritage Tourism), artificijelni objekti i atrakcije i drugo.

Iz sadržaja:

TURIZAM I NJEGOVO BIĆE / Još uvijek se pitamo: što je zapravo turizam? / Što o tome kaže (ili bi mogla reći) ekonomska teorija? / PROŠLOST I SADAŠNJOST FENOMENA TURIZMA / Kakva su bila očekivanja? Kakvi su bili rezultati? Kakvo je današnje stanje / BUDUĆNOST FENOMENA TURIZMA / Koja su ograničenja turističkog razvoja? / Koji su smjerovi mogućeg turističkog razvoja? / Zaključna razmatranja / BIBLIOGRAFIJA / KAZALO / BILJEŠKA O AUTORU

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “TURIZAM”

Povezane knjige - Naša preporuka