TURIZAM U GOSPODARSKOM SUSTAVU - Naruči svoju knjigu

TURIZAM U GOSPODARSKOM SUSTAVU

Autor: Blažević, Branko
Područje: Turizam
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2007
Broj stranica: 584
Uvez: Meki

27,87 

Sadržajem i kompleksnošću izrazito temeljito dokumentiran udžbenik o turizmu u gospodarskom sektoru dovoljan da zadovolji potrebe znanstvene i stručne javnosti, kao i ostalih koji imaju interes za ovu materiju.

SKU: 2175 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Dva su osnovna cilja knjige: prvi je približiti čitatelju vezu gospodarskog sustava i turizma promatranih u sklopu opće teorije sustava i zalaganja za sustavni pristup problematici gospodarskog i turističkog razvoja te pružiti čitatelju cjelovit uvid u poimanje i razumijevanje turizma kao složenog gospodarskog i društvenog sustava. Jedan i drugi cilj u knjizi se stalno isprepliću. Razumijevanje turizma kao složene društvene pojave olakšava poznavanje teorije sustava.

Hrvatskoj je oduvijek potrebna ofenzivna politika gospodarskog razvoja kao i nova teorija, nova politika gospodarskog razvoja, novi sustav funkcioniranja i novi pristup upravljanju, a to znači potrebu za jednom novom kulturom razvoja. Riječ je o razvoju kao cjelovitom povijesnom procesu u čijem je središtu čovjek. Ta kultura u najširem smislu obuhvaća i ekonomske djelatnosti, podrazumijeva sektorsko povezivanje i uspostavljanje odnosa između razičitih područja, te komunikaciju među različitim vrstama ljudskog stvaralaštva, kao i među različitim društvima, zemljama, grupama i pojedincima.

Iz sadržaja:

PREDGOVOR / PRVI DIO-TEORIJA SUSTAVA, EKONOMSKI PROCESI I TURIZAM / DRUGI DIO-PRISTUP ISTRAŽIVANJU, KONCIPIRANJU I PROJEKTIRANJU TURISTIČKOG I GOSPODARSKOG RAZVOJA / TREĆI DIO-TURIZAM U STRATEGIJI GOSPODARSKOG I DRUŠTVENOG RAZVOJA / ČETVRTI DIO-RAZVOJNI FAKTORI TURIZMA / PETI DIO-TURISTIČKA POTRAŽNJA I TURISTIČKA POTROŠNJA KAO DIO AGREGATNE POTRAŽNJE I POTROŠNJE (ANALIZA DOSADAŠNJE DINAMIKE RAZVOJA U HRVATSKOJ I PERSPEKTIVE) / ŠESTI DIO-MOGUĆNOSTI TURIZMA U RJEŠAVANJU PROBLEMA NEZAPOSLENOSTI / SEDMI DIO-PLATNA BILANCA U RH I TURIZAM / OSMI DIO-OCJENA USPJEŠNOSTI OSNOVNIH ELEMENATA TURISTIČKE PONUDE HRVATSKE / DEVETI DIO-REGIONALNI RAZVOJ I TURIZAM / DESETI DIO-TURIZAM I OKOLIŠ / JEDANAESTI DIO-MEĐUSEKTORSKI ODNOSI I EFEKTI TURISTIČKE POTROŠNJE / ZAKLJUČNA RAZMATRANJA / PRILOZI / LITERATURA

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “TURIZAM U GOSPODARSKOM SUSTAVU”

Povezane knjige - Naša preporuka

Nema na zalihi

HRVATSKO DRUŠTVO I TURIZAM

Prilog socioekonomiji lokalnog razvoja

Poljanec-Borić, Saša

UPRAVLJANJE RAZVOJEM TURIZMA I PODUZETNIŠTVA

Turistička politika, razvoj i poduzetništvo u turizmu

Bartoluci, Mato

Nema na zalihi

TURIZAM

Budućnost mnogih iluzija

Vukonić, Boris