UPRAVLJANJE PROBLEMNIM SITUACIJAMA - Naruči svoju knjigu

UPRAVLJANJE PROBLEMNIM SITUACIJAMA

UPS model
Autor: Modrić, Nevenka
Područje: Menadžment
Područje: Psihologija i osobni razvoj
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 197
Uvez: Meki

200,00 Kn

Poziv pedagoga potaknuo je autoricu da prvo putem doktorske disertacije, a sada i u obliku knjige razradi metodologiju vrednovanja učinkovitosti novih modela odgoja i obrazovanja. Knjiga je najviše usmjerena na stručnjake koji djeluju u području odgoja i obrazovanja, ali sadrži i smjernice za roditelje i javnost.

SKU: 2093 Kategorije: ,

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

U knjizi su navedeni primjeri različitih problemnih situacija iz svakodnevnog života djece i odraslih. Dosadašnje je iskustvo pokazalo da kada odrasli djeci čitaju ili izlažu pojedinu problemnu situaciju, ona je rado slušaju jer je doživljavaju kao priču ili “zagonetku” koju treba riješiti. Ako se djeci ne pročita rješenje problema, već ih se pita: „Kako biste vi to riješili?”, ona su potaknuta na smišljanje rješenja problema.
Djeca čak traže da im se i kroz nekoliko dana čitaju iste problemne situacije. Time im se pruža mogućnost vježbanja nalaženja uspješnih rješenja problema, a odraslima omogućuje provjera stupnja samostalnosti djece u izboru odgovornih oblika ponašanja za problemne situacije.

Iz sadržaja:

PREDGOVOR / UVOD / PROBLEMNE SITUACIJE I NJIHOVO RJEŠAVANJE / Što je problemna situacija / Problemne situacije u odnosima s djecom / Uloga odraslih u rješavanju problemnih situacija / SOCIJALNA KOMPETENCIJA / Što je socijalna kompetencija / Socijalna kompetencija predškolske djece / Socijalno (ne)kompetentan odgajatelj / STILOVI PONAŠANJA U INTERPERSONALNIM SUKOBIMA I NJIHOVA UČINKOVITOST / Suprotstavljanje / Popuštanje / Rješavanje problema / … / METODE RJEŠAVANJA PROBLEMNIH SITUACIJA I NJIHOVA UČINKOVITOST / Pregovaranje / Posredovanje / Arbitraža / MODELI RJEŠAVANJA PROBLEMNIH SITUACIJA I NJIHOVA UČINKOVITOST / Model Williama Powersa / Model Thomasa Gordona / Model Jespera Juula / … / MODEL UPRAVLJANJA PROBLEMNIM SITUACIJAMA (UPS MODEL) / Što je UPS model / Razlika tradicionalnog i UPS pristupa rješavanju problema / Usporedba UPS modela s drugim modelima rješavanja problema u odgoju i obrazovanju / … / VREDNOVANJE UČINKOVITOSTI UPS MODELA / Cilj i problem istraživanja / Ispitanici / Postupak / … / ANALIZA I INTERPRETACIJA PODATAKA / Analiza podataka o ponašanju odgajateljica i djece / Analiza podataka prema kvaliteti ponašanja odgajateljica i djece / Kvalitativna analiza ponašanja djece / UČINKOVITOST UPS MODELA / Učinkovitost UPS modela u stjecaju vještina rješavanja problema / Učinkovitost UPS modela i osposobljenost odgajateljica za primjenu UPS modela / Povezanost ponašanja odgajateljica i djece te uspješnost rješavanja problema / … / ZAKLJUČAK / LITERATURA / PRILOZI / POPISI SLIKA / POPISI TABLICA / POPISI GRAFIČKIH I SHEMATSKIH PRIKAZA

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “UPRAVLJANJE PROBLEMNIM SITUACIJAMA”