ZAŠTO VOLIM ZAGREB - Naruči svoju knjigu

ZAŠTO VOLIM ZAGREB

Autor: Tenžera, Veselko
Područje: Lijepa književnost (naš izbor)
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 232
Uvez: Meki

13,14 

Kultna knjiga zagrebačkog novinara i književnika Veselka Tenžere. Jedna od najljepših i najvažnijih knjiga o Zagrebu ikada napisanih, o njegovim dobrim, ali i onim ružnim stranama. O trgovima, ulicama, ljudima, mladosti. Izdanje prate sjajne ilustracije dizajnera Marka Jovanovca.

SKU: 2061 Kategorija:

Opis

O knjizi:

‘Zašto volim Zagreb’ prvi je puta objavljena 1987. godine. Ovo je njezino novo izdanje povodom tridesete godišnjice objavljivanja. Autorove feljtone iz raznih magazina i dnevnih listova izabrao je tada Slavko Mihalić i svojim izborom stvorio je jednu od najljepših i najvažnijih knjiga o Zagrebu ikada napisanih. Tekstovi su to o Zagrebu, njegovim znamenitim trgovima i ulicama, stanovnicima i prolaznicima prožeti autorovom ljubavlju spram grada, ali i neizostavnom autentičnošću vidljivom u pokudama ružnih primjera i priča iz gradskoga života.

Knjiga je to o Zagrebu, o njegovim lijepim, ali i onim ružnim stranama, knjiga u kojoj na površinu izlazi autorova ljubav prema gradu u kojem živi i kojeg obožava, gotovo sociološka studija njegovih stanovnika i njihovih navada, koja se zbog autorova preciznog i inteligentnog stila može čitati i kao roman. Ovo svečarsko izdanje, koje nakon tridesetak godina ponovno svjedoči koliko se Zagreb (ni)je promijenio oblikovao je i sjajnim ilustracijama popratio jedan od vodećih hrvatskih dizajnera Marko Jovanovac.

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ZAŠTO VOLIM ZAGREB”

Povezane knjige - Naša preporuka