Akcija!
BUDIZAM ZA PREZAPOSLENE - Naruči svoju knjigu

BUDIZAM ZA PREZAPOSLENE

Pronalaženje sreće u neizvjesnom svijetu
Autor: Michie, David
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2008.
Broj stranica: 216
Uvez: Meki

95,00 Kn 90,25 Kn

Autor svojim primjerom dokazuje da je moguće pronaći sreću, ostvariti snove i promijeniti svoj život iz temelja, a vlastita iskustva iznio je u ovoj jasnoj, duhovitoj i vrlo lijepo napisanoj knjizi. Uvodi čitatelja u srž budističkog učenja i upućuje kako ga uklopiti u užurbanu svakodnevicu.

SKU: 2437 Kategorija: Oznaka:

Više o knjizi – recenzije i sadržaj

O knjizi:

David Michie smatrao je da ima sve – uspješnu karijeru, prekrasan stan, skup automobil. Ipak, u dubini duše nije bio sretan. Što je uspješniji bio, to se praznije osjećao. Tražeći izlaz, susreo se s budizmom i započeo najvažnije putovanje u životu.  Spoznao je razliku između privremenih, prolaznih zadovoljstava i prave, duboke sreće koja proizlazi iz povezivanja s čovjekovom istinskom prirodom. David Michie danas je samostalni savjetnik na području odnosa s javnošću, pisac i budist.

Iz predgovora:

Što je potrebno za sreću? Vratimo se našemu polazištu: učenja Lam Rima pružaju jasne, jednostavne, izravne i poučne upute, iako ih nije uvijek lako provesti u djelo. Ukratko, istinska sreća pojavljuje se kad smo sposobni promijeniti svoj um, umjesto da pokušavamo mijenjati svijet oko sebe, kad okove usredotočenosti na sebe uspijemo olabaviti dovoljno da više marimo za druge. Iz toga slijedi spoznaja da sve pojave, uključujući nas, postoje samo kao ovisne pojave. Odricanje, bodhichitta i osobita mudrost, lotos, Mjesec i Sunce – to su smjernice prema transcendentnom blaženstvu koje je suđeno svima nama.

Ali dugo prije no što se uopće približimo tom najvišem cilju, pozornim življenjem u skladu s uputama vrsnog učitelja i suosjećanjem, malo pomalo otkrivamo da uopće nismo ono što smo mislili da jesmo. Možemo odbaciti svoja uska i ograničavajuća vjerovanja o sebi. Možemo odustati od beznačajnih pitanja koja nas zaokupljaju. Možemo postati svjesni svoje uloge u mnogo opsežnijoj drami, naše doista sjajne mogućnosti daleko su izvan granica onoga što uobičajeno smatramo “sobom.”

Premda su moji koraci na putu dharme malobrojni i oprezni, ne bih mogao ni zamisliti život bez tih dragocjenih učenja. Meditacijom posežem u spremište smirenosti i objektivnosti, iz kojega svakodnevno izvlačim dobrobiti. Ovisnost pojava učinila me je otpornijim na osobnu uznemirenost. Bodhichitta mi pomaže otvoriti srce…

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka

O SREĆI

Filozofsko putovanje

Lenoir, Frédéric

STAKLENI KAVEZ

Kako računala mijenjaju nas

Carr, Nicholas

UTOPIJA ZA REALISTE

Kako možemo izgraditi idealan svijet

Bregman, Rutger

Akcija!

POLARNI SAN

prva hrvatska ekspedicija na Južni pol

Rostuhar, Davor