POLARNI SAN - Naruči svoju knjigu

POLARNI SAN

prva hrvatska ekspedicija na Južni pol
Autor: Rostuhar, Davor
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: popularna
Godina izdanja: 2018
Broj stranica: 415
Uvez: Meki

139,00 kn

Ova je knjiga inspiracija, ali i priručnik za savladavanje najtežih izazova tijekom 48 dana borbe. Put posut naizgled nepremostivim preprekama kojeg je uspjelo prijeći samo 23 osobe u povijesti.

Autor otkriva što mu je najvažnije za uspjeti, kako se on nosio s krizama prvih 10 dana (i plakao je i dvojio se…), a što je bilo zanemarivo i suvišno.

Opis

O knjizi:

Rostuharov najveći san bio je ostvariti prvu hrvatsku samostalnu ekspediciju na Južni pol – 1200 kilometara pješačenja u carstvu leda bez ičije podrške i pomoći. Put do tog sna bio je posut naizgled nepremostivim preprekama: ogromnim financijskim troškovima, nezamislivim fizičkim naporima i psihičkim izazovima potpune izolacije tijekom 48 dana. Taj izazov uspjelo je svladati samo 23 ljudi u povijesti, no Rostuhara to nije spriječilo da hrabro zakorači u nepoznato. Što je sve bilo potrebno da stigne do cilja? Kako je uspio preživjeti u divljini u kojoj ne opstaje nijedno živo biće i pritom pješačiti i do 12 sati dnevno, vukući sanjke teške više od 100 kilograma? Doznajte to i puno više u ovoj neponovljivoj polarnoj pustolovini koja će vas inspirirati, motivirati i potaknuti da i vi krenete putem ostvarivanja svojih velikih snova.

Knjiga “Polarni san” nastala je nakon uspješno realizirane prve hrvatske ekspedicije na Južni pol Davora Rostuhara, kojom je postao prvi Hrvat i 26. osoba na svijetu koja je uspjela sama, hodajući na skijama i bez ikakve pomoći, prijeći 1163 km od ruba Antarktika do Južnog Pola.

Razlika između onih koji odustanu od svojih snova i onih koji ih uspiju ostvariti jest u tome što potonji ne posustanu ni pred najvećim preprekama. U ovoj inspirativnoj knjizi jedan od najcjenjenijih hrvatskih putnika i putopisaca, Davor Rostuhar, opisuje kako je uspio ostvariti svoj najveći san: prvu hrvatsku samostalnu ekspediciju na Južni pol. Doznajte kako je uspio preživjeti u divljini u kojoj ne opstaje nijedno živo biće i pritom propješačiti gotovo 1200 kilometara u 48 dana, vukući sanjke teške više od 100 kilograma. Oprez: ova knjiga mogla bi vas potaknuti da i sami krenete u ostvarivanje svojih velikih snova!

Iz recenzija:

Ekspedicije u polarnim krajevima ponajprije su test volje. Čovjek se nalazi u monotonim bespućima, lišen podražaja i pogodnosti na koje se naviknuo kroz život u organiziranom društvu. Upravo zato se okreće prema vlastitoj nutrini, pronalazi nova, iskonska zadovoljstva u samomu sebi. Putovanje kroz bezličan polarni krajolik pretvara se tako u najuzbudljivije putovanje po vlastitom “unutarnjem” krajoliku. Ova knjiga istovremeno svjedoči o nezaobilaznoj snažnoj volji, ali i poniranju u samoga sebe. Ivica Kostelić

Kad je uoči ekspedicije na Južni pol Davor došao u RTL Direkt bio sam fasciniran njegovom smirenošću, o avanturi života govorio je bez ikakve pretencioznosti, kao da odlazi u gradsku knjižnicu, kao da to svatko može učiniti. Ovo svjedočanstvo govori da to ipak nije bio baš odlazak u knjižnicu i da Davor nije baš svatko. Zoran Šprajc

Osvajanjem Južnog pola moj prijatelj Davor je oživio i moj davni san. Davor je jedan od naših najboljih fotografa, izvrstan pisac, pustolov, istraživač, on je naš hrvatski Indiana Jones. Presretan sam što je baš on osvojio bjelinu juga, preko njega imam dojam kao da sam sam dotaknuo našu zastavu ubodenu u toj ledenoj pustoši. Nije mu bilo lako, hladnoća, led, oluje… Uživao sam čitajući ovu priču koja prati njegov put kroz bjelinu bespuća i beskraja njegovih snova. Stipe Božić

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Povezane knjige - M.E.P.-ova preporuka