EUROPA - Naruči svoju knjigu

EUROPA

Borba za nadmoć od 1453. do danas
Autor: Simms, Brendan
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2016
Broj stranica: 732
Uvez: Meki

55,74 

Autor donosi svoje viđenje povijesti Europe od 1453. godine do danas – od Svetog Rimskog Carstva, preko Trećeg Reicha do Europske unije te ponavlja temeljno pitanje – hoće li Europa biti ujedinjena ili pod dominacijom jedne sile? Mnogi autori smatraju ovu knjigu značajnom, provokativnom i sjajnom, ali i dodaju: „isplati se ne slagati s njom“ – iako je treba pročitati.

Nema na zalihi

Knjiga nije dostupna!

SKU: 2085 Kategorija:

Opis

O knjizi:

U jezgri europske povijesti nalazi se zagonetka. U većem dijelu svijeta čovječanstvo je stvorilo goleme političke okvire, ili drevne (kao u Kini) ili moderne (kao u Sjedinjenim Državama). Čini se da su raširena carstva, kraljevstva i republike predstavljali normu. Nasuprot tome, Europa je ostala uporno kaotična i rascjepana, često na male komade, s time da je svaki ozbiljan pokušaj sjedinjavanja kontinenta (Karla V., Napoleona, Hitlera i možda sada Europske unije) bio onemogućen.

U ovoj ambicioznoj i uzbudljivoj novoj knjizi, Brendan Simms iznosi priču o konstantno promjenljivoj geopolitici Europe i o osobitim okolnostima koje su kontinent učinili tako nemogućim da bude dominiran, ali i da bude tako dinamičan i neobuzdan. To je priča o skupini vrlo konkurentnih i međusobno sumnjivih monarhija i republika, čija su suparništva potaknula proces prekomorske ekspanzije, pogotovo u Americi. Također, to je priča o kontinentu koji je sve više naklonjen ometanju od naizgled „polurazdvojenih” sastavnica, poput Rusije, Osmanskoga carstva, Britanije i Sjedinjenih Država.

Iz sadržaja:

Uvod: Europa 1450. godine / 1. Carstva, 1453. – 1648. / 2. Sukcesije, 1649.–1755. / 3. Revolucije, 1753.1813. / 4. Emancipacije, 1814.-66. / 5. Ujedinjenja, 1867.–1916. / 6. Utopije, 1917.–44. / 7. Particije, 1945.–73. / 8. Demokracije, 1974.–2011. / Zaključak

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “EUROPA”

Povezane knjige - Naša preporuka

POČETAK DEMOKRACIJE

Razlozi za odbacivanje demokratske političke teorije

Krkač, Kristijan

DOKTRINA ŠOKA

Uspon kapitalizma katastrofe

Klein, Naomi