GEOGRAFIJA TURIZMA - Naruči svoju knjigu

GEOGRAFIJA TURIZMA

Regionalni pregled
Autor: Curić, Zoran; Glamuzina, Nikola; Opačić, Vuk Tvrtko
Područje: Turizam
Karakter: udžbenik
Godina izdanja: 2013
Broj stranica: 280
Uvez: Tvrdi

31,72 

Namijenjena je ponajprije studentima koji proučavaju turističko-geografske nastavne sadržaje na sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, kao i onima na visokoškolskim stručnim studijima. Koristit će i učiteljima te nastavnicima geografije u osnovnim i srednjim školama, ali i svima koje zanima turizam.

SKU: 2134 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Predmet istraživanja ove knjige jest turizam kao prostorna pojava, odnosno faktori razvoja turizma, turistička kretanja u svijetu te pozitivne i negativne posljedice preobražaja pejzaža i stanovništva. Turizam izaziva izravne i neizravne, vidljive i nevidljive te povratne utjecaje na okoliš, gospodarstvo i stanovništvo. Turizam je globalni proces prostornih kretanja s društvenim, ekonomskim (gospodarskim), političkim, kulturnim i prostornim uzrocima i posljedicama.

Budući da su temeljni zadaci geografije turizma, između ostaloga, proučavanje faktora turističkih kretanja i izdvajanje glavnih turističkih područja, u ovoj se knjizi razlikuju velike turističke regije na globalnoj razini, njihove subregije te pojedine države unutar kojih se razdvajaju manje regionalne jedinice.

Iz sadržaja:

POJAM REGIJE I REGIONALIZACIJE / TURISTIČKO-GEOGRAFSKA REGIONALIZACIJA SVIJETA / MEĐUNARODNI TURIZAM U SVIJETU / TURISTIČKE REGIJE SVIJETA / Angloamerika / Latinska Amerika / Orijent / … / LITERATURA / IZVORI / KAZALO / ŽIVOTOPISI AUTORA /POPIS AUTORA FOTOGRAFIJA

 

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

, ,

Izdavač

Karakter

Uvez

Povezane knjige - Naša preporuka