INTERNA REVIZIJA - Naruči svoju knjigu

INTERNA REVIZIJA

organizacijski i metodološki aspekti
Autor: Tušek, Boris
Područje: Financije i računovodstvo
Karakter: stručna
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 287
Uvez: Meki

53,09 

Stručna knjiga koja tematizira internu reviziju kao interni nadzorni mehanizam korporativnog upravljanja, s posebnim naglaskom na organizacijske i metodološke aspekte interne revizije kao značajnog segmenta cjelokupne revizijske djelatnosti.

SKU: 2033 Kategorija:

Opis

O knjizi:

Usporedno s rastom i razvojem poduzeća, njegova poslovanja i promjenama u okruženju, razvijala se i funkcija interne revizije. Uz reviziju financijskih izvještaja i državnu reviziju, interna revizija predstavlja značajan segment cjelokupne revizijske djelatnosti. S vremenom se interna revizija razvila u infrastrukturnu funkciju čiji se djelokrug rada intenzivno razvija i širi – od ocjene financijskih informacija, preko provjere i ocjene učinkovitosti i djelotvornosti sustava internih kontrola do nove paradigme interne revizije – fokusiranja na izražavanje uvjerenja o adekvatnosti upravljanja rizicima, kontrola i korporativnog upravljanja.

U današnjim uvjetima, interna revizija postaje nezamjenjiv interni nadzorni mehanizam korporativnog upravljanja. Uspjeh interne revizije kao profesije i nadzornog mehanizma korporativnog upravljanja u budućnosti ovisi o njoj samoj, ali i očekivanjima korisnika. Izazova u tom pogledu ne nedostaje, a u njihovom prihvaćanju čini se da je kao prvo potrebno sve napore usmjeriti u područja i probleme s kojima se suočavaju nositelji upravljačkih funkcija.

Iz sadržaja:

Uvod u internu reviziju / Međunarodni okvir profesionalnog djelovanja – okvir za učinkovitost interne revizije / Organizacijski aspekti funkcije interne revizije / Metodološki aspekti interne revizije / Literatura / Bilješka o autoru

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Izdavač

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “INTERNA REVIZIJA”

Povezane knjige - Naša preporuka