PRIJE I POSLIJE - Naruči svoju knjigu

PRIJE I POSLIJE

Polinezijski zapisi i crteži
Autor: Gaugin, Paul
Područje: Publicistika & biografije
Karakter: biografija
Godina izdanja: 2017
Broj stranica: 244
Uvez: Tvrdi

15,79 

Rukopis otkriva Gaugina kao umjetnika, ali i Gaugina kao čovjeka, njegov osebujan pogled na svijet i umjetnost, uzbudljiv život izvan zapadne civilizacije te stvaranje umjetnosti izvan ustaljenih okvira. Knjiga koja će obogatiti život svakog umjetnika, kreativca, ali i onih koji traže pozitivan bijeg od stvarnosti.

SKU: 2071 Kategorija:

Opis

O knjizi:

„Ovo nije knjiga. Ovo nisu ni memoari, a sve vam to pričam zato što mi se slučajno motaju po glavi toliki događaji iz mojega djetinjstva… Ponekad su to djetinjasti zapisi, takvi zbog osobne nemoći, ali takvi i zato da očuvaju drage misli – premda pomalo i lude – tek uhvaćene u strahu od slaboga pamćenja i u poniranju do same bîti moje umjetnosti. Prema tome, kad bi umjetničko djelo bilo tek slučajno djelo, onda bi sve ove bilješke bile posve nekorisne… Uostalom ovo i nije knjiga, ovo je tek brbljanje…”

Tako slavni slikar Paul Gauguin “brbljajući” iznosi svoje „bilješke razasute bez ikakva reda, nalik na snove, nalik na život, napabirčene iz raznih dijelova…”  nastale za boravka u Francuskoj Polineziji. Gauguin se 1901. doselio na tamošnji otok Hiva Oa i izgradio “Kuću užitka”, kako ju je nazvao, gdje je slikao i bilježio svoje doživljaje, razmišljanja i ispovijesti, poslije objavljene u knjizi “Prije i poslije”. Uz bilješke o umjetničkim i životnim nazorima tu su i zanimljivi autobiografski zapisi, od kojih posebno izdvajamo one o druženju s Van Goghom –  „o nama dvojici, i to o nekim zbivanjima prikladnima da se rasvijetli zabluda koja se širila u nekim krugovima…”

Dodatne informacije

Godina izdanja

Broj stranica

ISBN

Autor

Karakter

Uvez

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “PRIJE I POSLIJE”

Povezane knjige - Naša preporuka